Kloetinge wint met grote cijfers van N.I.V.O. – Sparta

0
104

In de tweede wedstrijd van de competitie was het zaterdag een oude bekende die N.I.V.O.-Sparta thuis mocht ontvangen. Het was in de hoofdklasse op 13 oktober 2012 voor het laatst toen N.I.V.O.-Sparta het thuis mocht opnemen tegen Kloetinge. Toen vertrok Kloetinge huiswaarts met slechts een 2-3 overwinning. Gisteren maakte de titelkandidaat zijn aspiraties meer dan waar met een uitgemeten 0-5 overwinning.

In de eerste helft startte Kloetinge zoals verwacht sterk maar wist in de beginfase geen echt gevaar te stichtten voor het doel van N.I.V.O.-Sparta. De organisatie van N.I.V.O.-Sparta stond goed waarbij de eerste echt grote kans afkomstig was van Yri Schalkx die de bal vanaf links strak inspeelde maar net niet geraakt kon worden door Daan Schreuders. Vervolgens waren er ook in korte tijd 4 corners voor N.I.V.O.-Sparta die helaas eenvoudig gepareerd werden door de grote sterke verdedigers van Kloetinge.

Pas na ongeveer 20 minuten was de eerste grote kans van Kloetinge waarbij de bal in het zijnet belandde. Even later drong Kloetinge aan en werd N.I.V.O.-Sparta meer en meer teruggedrongen op eigen helft. In minuut 39 was er nog een goede redding van keeper Tony Salm waarbij via zijn vingertoppen de bal de paal raakte.

Het was slechts enkele minuten voor rust toen N.I.V.O.-Sparta toch de meerdere moest erkennen In Kloetinge na een fantastisch afstandsschot in de kruising van Xander van de Poel (0-1).

Ook in het begin van de tweede helft had N.I.V.O.-Sparta een goede fase waarbij o.a. een buitenspel doelpunt van Christiaan Perrier werd afgekeurd. Een belangrijk keerpunt in de tweede helft was de wissel na ongeveer 20 minuten van de geblesseerde centrale verdediger Kevin Nikolov. Hierdoor moest trainer Theo de Boon noodgedwongen de organisatie achterin wijzigen.

In minuut 64 dan toch die belangrijke 0-2 van Kloetinge. Als een scherp mes door de boter combineerde Kloetinge zich vrij voor de keeper waarbij snoeihard de bal in het net belandde. Theo de Boon paste daarna nog twee wissels toe waarbij achtereenvolgens Maikel van Opijnen en Bart Goesten het veld betraden. Helaas was na 75 minuten de wedstrijd echt gespeeld. Thijs van den Dries noteerde de 0-3 en ook in het laatste kwartier moest N.I.V.O.-Sparta nog twee doelpunten, waaronder een penalty, incasseren. Eindstand 0-5.