Kirsten Melief van Unitas’30 na lang blessureleed weer terug op de velden

0
103

In maart 2019 raakte Kirsten Melief (19) geblesseerd aan haar knie. Ze zat toen nog in haar eerste seizoen bij Unitas’30. Daarvoor heeft ze altijd bij Beek Vooruit gespeeld, ook in een meidenteam. Ze is overgestapt naar Unitas’30, omdat Unitas’30 een hoger niveau speelde. Beek Vooruit zou daarnaast op zondag gaan spelen en dat wilde Kirsten niet.

HappyPoint_desinfectie
Kirsten begon op de bank, viel vervolgens in en raakte geblesseerd. ”Ik draaide open, maar mijn linkerbeen bleef vaststaan in het kunstgras. Daardoor klapte mijn knie naar achteren en mijn knieschijf kwam daardoor van zijn plek. Hierdoor maakte mijn scheenbeen en bovenbeen een flinke klap en daarna kwam er veel vocht in mijn bot.” Hieraan heeft Kirsten een botkneuzing met heel veel vocht aan overgehouden.

De revalidatie zou een lange en zware tocht worden, zowel fysiek als mentaal. Volgens Kirsten was vooral dit laatste gedeelte heel zwaar. ”Elke keer als ik weer op het veld stond, kreeg ik weer een terugslag. Dat was mentaal heel zwaar, want elke keer als je dacht dat het goed ging, ging het weer mis. Dat was elke keer weer klap die je moest verwerken. Het zwaarste vond ik dat ik moest gaan kijken naar de wedstrijden van het team. Elke zaterdag was ik er om ze aan te moedigen. Langzamerhand ging het beter, maar toen kwam corona. In het begin van de Coronatijd was ik erg boos, want ik mocht eindelijk weer spelen en toen kwam dit. Na een paar weken heb ik dit een plekje kunnen geven en heb ik thuis veel getraind om fit te blijven.”

Om fit te blijven heeft Kirsten veel bij de fysio moeten trainen, maar rust houden was ook belangrijk. ”Toen het bij de fysio goed ging, begon ik thuis ook meer oefeningen te doen, zoals hardlopen. Dat heeft zeker geholpen om fit te worden voor de eerste wedstrijd.

Kirsten heeft net de eerste paar trainingen erop zitten en merkt vooral dat ze nog niet de volle 100% in duels durft te gaan. ”Ik weet dat er niks kan gebeuren, maar het blijft in je hoofd zitten. Ik hoop dat ik over een aantal wedstrijden dat niet meer heb en mijn oude vorm kan terugvinden.”

Kirsten heeft 2 september weer haar eerste wedstrijd sinds anderhalf jaar gespeeld. Deze wedstrijd werd door Unitas’30 met 10-0 gewonnen.

Klik hier voor meer informatie over Unitas’30
Klik hier voor meer artikelen over Unitas’30