Kevin Vroegop over SVV Scheveningen 3

SVV Scheveningen 3 is ontstaan uit de fusie van het toenmalige tweede en derde elftal van SVV Scheveningen. Kevin Vroegop, de centrale verdediger en tevens mede-oprichter van het team, vertelt meer over het gezellige vriendenteam.

SVV Scheveningen 3 is een vriendenteam van bijna alleen maar Scheveningse jongens. “Drie jaar geleden zijn wij bij elkaar gekomen. Zo zijn wij gefuseerd uit het toenmalige tweede en derde elftal van Scheveningen. De meesten spelen al heel wat jaartjes samen.”

Ouderwetse voetbalhumor
De sfeer en de onderlinge band maakt het team uniek. “Ondanks dat het een vriendenteam is, is er nog wel de drive om te presteren. Al gaat het presteren niet voor alles. Je vind bij ons nog de ouderwetse voetbalhumor, elkaar lekker narren en stangen, maar bovenal is het (na de wedstrijd) altijd gezellig. Wat ons toch het meest uniek maakt is dat 80% van de jongens al sinds de (F) jeugd (met tussenpozen) samen voetballen.”

Speciale spelers
“Eigenlijk hebben alle spelers wel iets speciaals of een bepaalde gebruiksaanwijzing”, vertelt Vroegop. “Om het niet al te lang te maken, toch maar een paar uitgelicht:

  • Nigel Knoester – de man met de grootste mond! Voor en na de wedstrijd hoor je hem het hardst en het vaakst. Tijdens de wedstrijd is die dan juist weer minder aanwezig. Teert nog steeds op een goed seizoen in de C1.
  • Lucas Houtzamer – wordt ook wel Lucky Lucas genoemd. We werken in het team met een wisselschema zodat iedereen evenveel speelt. Op de één of andere manier pakt het schema voor Lucas altijd goed uit waardoor bij afwezigen Lucas altijd de meeste extra minuten krijgt. 
  • Mitchel de Kok – houdt zich naast het spelen ook bezig met de randzaken van het team en is de uitvinder van het wisselschema. De regelgeving van het schema is alleen nog minder logisch dan het beleid rondom de toeslagen affaire. Hierdoor is het voor iedereen elke week een raadsel hoeveel minuten zij krijgen op zaterdag. Heeft ook in het team meer discussies van Mark Rutte in de tweede kamer en is een van de weinige spelers die het lastiger vindt om in de vierde klasse te spelen dan de tweede klasse of hoger.
  • Marvin Gerritsen – de babbelzieke rooi heeft meer praatjes dan menig kind op de bank bij Jochem van Gelder. Wordt vaker Bassie genoemd dan bij zijn echte naam. Is er niet trots op dat hij bij Heineken werkt en vertelt dit alleen ongeveer 200 keer per dag aan zowel bekende als onbekende. Wil net als Nigel het hoogste woord hebben in de kleedkamer en is er niet vies van om zichzelf te complimenteren. Kan zich in kritiek dan ook nooit vinden en heeft meestal twee dagen nodig om te realiseren dat hij misschien toch wel een mindere wedstrijd speelde. Naast alle praatjes regelt hij ook daadwerkelijk wel een wat. Zo regelt hij nog wel eens een uitje of een sponsor!”

Boetepot
Naast het wisselschema maakt SVV Scheveningen 3 ook gebruik van een boetepot. “Deze wordt gebruikt voor als spelers te laat zijn, schelden op het veld, trainingsspullen niet op orde hebben etc. Kleine bedragen, maar de pot loopt jaarlijks behoorlijk op. Elk jaar beslissen we dan hoe we het geld besteden. Iets voor de jeugd, een goed doel maar ook soms gewoon een leuk uitje voor onszelf!”

Winnen maar met plezier!
De ploeg heeft zeker ook een motto. Zij gaan elke wedstrijd ten strijde met het motto: winnen maar met plezier! “Zoals gezegd is het team ontstaan uit oud tweede en derde elftal spelers. In beide teams werd er, net als nu, prestatievoetbal gespeeld. Echter werd het plezier steeds minder. Bij het tweede (spelend in de reserve hoofdklasse) kwam er jaarlijks veel aanwas van jonge en vaak onbekende spelers. Je merkte daardoor dat er met onze (oudere) jongens een generatiekloof ontstond.De jongere spelers kwamen naar het voetbal en waren daarna meteen gevlogen. Zij hadden weinig met de gezelligheid daaromheen. Iets waar onze jongens wel waarde aan hechten. Hierdoor werd het plezier minder.”

Er kwamen toen ook nog plannen vanuit de club om van het tweede elftal een Jong Scheveningen elftal te maken. “Hierop werd besloten om ruimte te creëren voor deze plannen zelf een vriendenteam op te richten. Tegelijkertijd werd het spelplezier bij onze jongens in het derde ook steeds minder. De voetbalvisie met de trainer kwam niet overeen en ook in de opstelling maakte de trainer onbegrijpelijke keuzes. De onvrede nam toe en tegelijkertijd met de heren uit het tweede kwam het idee om zich af te scheiden en een eigen team te vormen. Degen uit deze teams kennen elkaar dus al jaren en men ging ook al buiten het voetbal met elkaar om. De heren die uit de teams wilden stappen hadden elkaar dus snel gevonden.”

Zo ontstond het team en tegelijkertijd het motto van het team. “We willen nog steeds presteren en alles doen voor de winst. Echter staat het plezier en gezelligheid boven alles. In de wedstrijd tegen elkaar wat kunnen zeggen, in de kleedkamer nog even napraten, maar daarna weer de gezelligheid!”

Reserve tweede klasse
Door nieuwe regelgeving is de A-categorie sinds dit seizoen vanaf de reserve tweede klasse met vrije inschrijving. SVV Scheveningen 3 heeft hier gebruik van gemaakt en speelt dit seizoen in de competitie. “De competitie is dit jaar opgedeeld in twee stukken: een najaars poule met een enkele ronde waarbij de eerste vier zich plaatsen voor een kampioenspoule in het voorjaar. Voorafgaande van het seizoen was het doel ons te plaatsen voor de kampioenspoule. Nu zeven wedstrijden in het seizoen staan we bovenaan, dus willen we graag de najaarsronde winnen!”

In het zonnetje
SVV Scheveningen 3 wilt nog graag al haar sponsoren in het zonnetje zetten. “Uiteraard al onze sponsoren: Cornelis Vrolijk, Verhuisbedrijf Charly’s, GJ Metselbouw, Oma Toos, De Maatschappij, Grieving Horecavlees, Jumbo Scheveningen, Jan Knijnenburg en de SCH10. Door al deze sponsoren lopen we er iedere training en wedstrijd netjes bij, wat erg wordt gewaardeerd!”

Wij wensen SVV Scheveningen 3 veel succes dit seizoen!

Klik op SVV Scheveningen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SVV Scheveningen voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.