Kennis maken met de nieuwe hoofdtrainer van v.v. Bavel, Coen Rijppaert

0
119

De trainerscarrousel van het amateurvoetbal draait in het voorjaar op volle toeren. Clubs verlengen de contracten of kijken naar een nieuwe oefenmeester. Toen onze club onverwachts, door het vertrek van Osman Erbas naar Dongen, op zoek moest naar een nieuwe hoofdtrainer viel de keuze op de 54-jarige Coen Rijppaert. ‘’Totaal onverwachts, ik was niet op zoek naar een club totdat toenmalig technisch coördinator, Ray van den Berg, mij belde. Ik heb er niet heel lang over na moeten denken, ik wilde graag het gesprek aangaan’’, vertelt de geboren en getogen Bredanaar.

De gesprekken verliepen goed, zelfs zo goed dat Rijppaert werd uitgenodigd voor een tweede gesprek met een deel van de selectie. ‘’Het voelde vanaf het begin af aan goed, het ging bij mij ook meer leven. Ik zou echt teleurgesteld zijn geweest, als de keuze op iemand anders was gevallen.’’ De oefenmeester trainde ongeveer zes jaar geleden voor het laatst een eerste elftal. ‘’Je moet als trainer verfrissend blijven en het met volle overgave doen. Bovendien moet je het gewoonweg leuk vinden. Dat had ik op dat moment even niet meer. Ik ben toen de jeugd van DIA gaan trainen omdat mijn zoon daar speelde. Bovendien heb ik een jaartje als assistent-trainer bij de O15 van NAC Breda gewerkt.’’, vervolgt hij.

Inmiddels is de oud-trainer van onder meer TSC, JEKA, Zundert en Right-Oh bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ‘’Ik ben ontzettend goed ontvangen en heb tot nu toe allemaal aardige en leuke mensen ontmoet. Er zijn heel veel mensen die wat voor de club willen doen, dat stemt me heel positief. Bovendien is de accommodatie erg mooi, alle faciliteiten zijn voorhanden. Het bloed kruipt weer waar het niet kan gaan, ik stap weer met heel veel plezier het voetbalveld op.’’

Rijppaert heeft zelf jarenlang in het eerste elftal van JEKA gespeeld, hij begon daar op zijn achtste te voetballen. Daar heeft hij vervolgens alle selectie-elftallen doorlopen om vervolgens, later in zijn loopbaan, terug te keren op het oude nest, als hoofdtrainer. Zowel als speler en als trainer heeft hij vaak tegen Bavel gespeeld. ‘’Ik herinner van de wedstrijden tegen Bavel altijd nog de strijddie ik had met de welbekende Scharries (tweelingbroers Kees en Frank Schaerlaeckens). Bovendien ben ik met Zundert nog kampioen geworden op het hoofdveld.’’

Nieuw seizoen, nieuwe ideeën. Dat zullen de selectiespelers uiteraard merken en daaraan moeten wennen. ‘’We zijn hier allemaal voor onze hobby. Je moet plezier maken in wat je doet, het sociale aspect vind ik heel belangrijk. Ik houd ervan om spelers uit te dagen met nieuwe speelwijzen of tijdens trainingen. Ontwikkelen, plezier maken en een goede samenhang vinden staan bovenaan, dan komen de resultaten vanzelf. En uiteraard ben ik ook te veel sportman om een wedstrijd niet te willen winnen. De insteek is om iedere wedstrijd in te gaan om deze te winnen’’, spreekt de trainer klare taal.

De eerste indruk die Rijppaert van zijn spelersgroep krijgt is goed. ‘’De trainingsopkomst is hoog en de spelbeleving is heel positief. Er staat een hele enthousiaste groep die allemaal willen. We werken er hard aan om fit te worden en om uiteraard een mooi seizoen te gaan draaien. Het aanbod van Bavel kwam dus ontzettend onverwachts maar inmiddels ga ik iedere keer met heel veel plezier naar deze club.’’

Tekst: Jeroen Theunis
Foto: v.v. Bavel