Kees Duitemeijer : ,,In de toekomst zou ik graag de KNVB-cursussen gaan verzorgen”

0
211

Eén van zijn teamgenoten noemde hem ooit een belangrijke speler, met name door zijn manier van coachen. Als aanvoerder wilde Kees Duitemeijer (39) zijn groep dan ook altijd graag bij elkaar houden, zoals hij dat nu ook als docent, en als trainer van zaterdag-derdeklasser Lewedorpse Boys wil.

 

Met een werkverleden bij Defensie, waar Kees Duitemeijer sportinstructeur was bij de Koninklijke Landmacht, is het niet verwonderlijk dat hij een trainer is die er op trainingen af en toe graag de pees op legt. ,,Maar ik wil niet van voetballers horen dat ze het spelletje niet meer leuk vinden, behalve van wisselspelers”,, verklaarde Duitemeijer eerder in de PZC. ,,Dus plezier staat gewoon hoog in het vaandel, al vind ik het tactische gedeelte ook wel belangrijk.”

Dat hij trainer wilde worden wist de ex-speler van Terneuzense Boys, Terneuzen, Biervliet en HVV’24 al vrij vroeg. Dialogen met zijn leermeesters ging hij nooit uit de weg. ,,Super cliché, maar van iedere trainer neem je wel dingen mee. Danny van de Velde hamerde op de kleine dingen; extra metertje pakken, verste been inspelen. Leendert Geelhoed was weer sterk in het neerzetten van een organisatie, Diederik Hiensch was tactisch een kei.”

Na één seizoen de JO19 en twee seizoenen het tweede elftal van Terneuzense Boys te hebben getraind, stroomde Kees Duitemeijer dit seizoen in bij kampioen Lewedorpse Boys. Een stap waar hij naar eigen zeggen aan toe was. ,,Bij Terneuzense Boys had ik niet het idee dat ik direct door zou stromen naar het eerste. En ik wilde m’n eigen weg vinden. Bij Terneuzense Boys kende ik alles en iedereen, was ik als trainer one of the guys. Nu is het gezellig als je er bij bent, maar je blijft wel de trainer. Je staat niet helemaal tussen de groep.”
Via Lebo-secretaris Ruden Grim, die woonachtig is in Terneuzen en onder Duitemeijer speelde bij Terneuzense Boys, belandde hij in het Bevelandse. De Zeeuws-Vlaming, die onlangs bijtekende voor volgend seizoen, legde zichzelf niet te veel verwachtingen op. ,,Het doel was handhaven, het liefst zonder nacompetitie. We staan nu keurig in de middenmoot (eind februari), en als de groep net zo enthousiast blijft trainen als voor de winter dan moet het goedkomen en kunnen we een feestje vieren.”

De ambitie van Duitemeijer, die vanaf 2005 deel uitmaakte van het militair elftal dat zich toen tevergeefs probeerde te kwalificeren voor het WK 2007 in India, rijkt verder dan de derde klasse. ,,En in de verdere toekomst zou ik graag de KNVB-cursussen gaan verzorgen.”

Aan ervaring in lesgeven in ieder geval geen gebrek. Inmiddels werkt Duitemeijer tien jaar op het Scalda, waar hij bijvoorbeeld sportlessen geeft aan studenten die richting Defensie willen, of aan particuliere beveiligers. ,,Zwemmen, looptraining, krachttraining, zelfverdediging; in die vakken geef ik les. Daar doe ik m’n voordeel mee als trainer; het bijt elkaar zeker niet.”

Meer informatie over Lewedorpse Boys? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Beveland.