Kees Breen heeft toekomst Flakkee in handen

0
141

Hij was er niet op naar zoek, maar werd het wel: hoofdtrainer van Flakkee. Het vertrouwen van de club in Kees Breen is groot, want de 51-jarige oefenmeester zet binnenkort zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2023 aan de vierdeklasser bindt.

Zonder competitie het leuk houden, het is best een uitdaging om trainer te zijn in coronatijd. Breen en zijn spelers hebben deze zaterdag de grootste lol: er staat voetvolley op het programma en de trainer doet lekker mee.

“We zijn hier weken geleden mee begonnen. Er zit tenminste een wedstrijdelement in en het is nog nuttig ook. De techniek is flink verbeterd sinds de eerste keer”, analyseert Breen, die zelf ook nog een aardig balletje kan trappen. “Voetballen verleer je niet”, zegt de oud-speler van Melissant. “Zolang er niet bewogen hoeft te worden, gaat het prima. Mijn knie is helemaal kapot.”

Zijn spelers hebben de grootste schik, Breen ook. “Op het niveau waarop wij spelen is dat de basis. In de kleedkamer moet het gezellig zijn. Die jongens moeten met plezier naar iedere training komen. Voetbal is een spel, een uitlaatklep. Zo probeer ik ook naar de wedstrijden te kijken. Ik wil ze niet in een keurslijf dwingen. Daarom ook spelen we 4-3-3. Onze kwaliteit ligt in de aanval en dan zou ik met 4-4-2 één van die geweldige spelers die voorin spelen op de bank moeten laten beginnen. Dat doet mijn voetbalhart te veel pijn.”

Dat hij hoofdtrainer zou worden bij Flakkee zag hij zelf niet aankomen. “Ik heb altijd prima in de jeugd kunnen werken. Daar ligt mijn hart. Vorig seizoen ben ik het tweede gaan doen. De basis van dat elftal bestond uit spelers die ik daarvoor bij de jeugd had gehad. Het was dis een veredeld jeugdelftal.”

Het is niet vreemd dat veel spelers van dat elftal nu het geraamte vormen van het nieuwe Flakkee. “We hebben een superjong team. Twee spelers zijn ouder dan 26 jaar.”

Vorig seizoen stond hij van de ene op de andere dag voor de groep als opvolger van Ron van Neck, die in december de handdoek wierp. “De club vroeg om mijn hulp en dan zeg ik geen nee. De klik tussen Ron en een aantal oudere spelers was er niet. Het is jammer dat het zo is afgelopen. Ron is een fijne kerel met wie ik prima heb samengewerkt.”

Breen nam de ploeg over in de wetenschap dat een groot aantal oudere spelers zou gaan afzwaaien aan het einde van dat seizoen. “We hebben er nog een leuke tijd van gemaakt. Het seizoen kwam echter vanwege corona tot een abrupt einde.”

Het betekende ook dat Breen aan de vooravond van dit nieuwe seizoen hervormen moest. “Flakkee heeft geluk met deze prachtige lichting.”

Hij praat met liefde over zijn spelers. Enzo Visbeen, de broertjes Gianluca en Andrea Bosman, het 18-jarige talent Joost van Wezel, Mike Schellevis, Martijn Redert, routinier Gerwin van den Nieuwendijk en zijn eigen keepende zoon Dennis, geen speler laat hij onbenoemd. “Hier gaan Flakkee én ik nog veel plezier aan beleven.”

Voor meer artikelen over Flakkee klik hier