Katwijk op bezoek bij Lienden

0
105

Aankomende zaterdag gaat FC Lienden op jacht naar eerherstel tegen VV Katwijk. Na een zeer pijnlijke en harde nederlaag tegen Jong Sparta Rotterdam (1-7), moet de ploeg nu de rug rechten. De kampioen van vorig seizoen in de Tweede Divisie speelde afgelopen weekend gelijk tegen de beloftes van Vitesse.

Katwijk kent een wisselvallige start. In oktober werd afscheid genomen van Jack van den Berg, en werd Jan Zoutman aangesteld. Er is al zes wedstrijden op rij niet meer verloren en de ploeg staat op een mooie 4e plek.

Bij Lienden is het een ander verhaal. De ploeg wacht alweer vier wedstrijden op een overwinning en staat inmiddels op een 16e plek. De ploegen boven Lienden staan nog op een afstand die te overbruggen is, maar dan moeten er wel snel punten behaald worden. Na afgelopen weekend moet de ploeg zich revancheren tegenover het thuispubliek.

Lienden kreeg dus een pak slaag van Jong Sparta, dat aantrad met maar liefst zeven spelers onder de 18 jaar. Keeper Jan Schimmel beging in de 5e minuut in de fout, en het stond al 0-1. Vervolgens werd het na 20 minuten alweer 0-2. Na de derde en vierde goal, werd het open huis bi Lienden. Er zat totaal geen lijn in het spel van de thuisploeg. Na rust zag het er iets beter uit, en werd de eer na 58 minuten gered door een doelpunt van Frank Wiafe. In de laatste 20 minuten kreeg Sparta meer ruimte en scoorde ze nog drie doelpunten, eindstand 1-7.

Katwijk speelde afgelopen weekend thuis 0-0 tegen Jong Vitesse. Defensief stond het goed, maar als de club aansluiting wil bij de top moest er eigenlijk gewonnen worden. Vitesse was niet heel gevaarlijk afgelopen zaterdag, het grootste gevaar was een afstandsschot die via de onderkant van de lat op de lijn stuitte. De grootste kans voor Katwijk was vrijwel direct na de aftrap. Norair Mamadov stond vrij, maar hij zag zijn schot via de keeper voorlangs gaan. Beide ploegen speelde goed georganiseerd en creëerden voor de rest niet veel meer.

Zaterdag om 15.30 gaan begint de wedstrijd. Scheidsrechter Wim Bronsvoort is aangesteld om FC Lienden – VV Katwijk in goede banen te leiden.