Kantinepraatjes met Raymond de Kort van Virtus 6

0
88

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Raymond de Kort, speler en ‘captain derde helft’ van Virtus 6.

Raymond heeft niet altijd gevoetbald, wat de meeste jongens wel hebben gedaan. Voordat hij zich inschreef bij Virtus heeft hij acht jaar gehonkbald. Virtus is niet zijn enigste club geweest. Zo heeft hij ook nog vanaf de mini’s tot de JO11 bij buurtvereniging Seolto gevoetbald. Naast zijn studie bedrijfsmanagement is hij werkzaam als bediende bij een plaatselijk hotel en restaurant in Zevenbergen.

De reden waarom de Kort weer begon met voetballen was deels de gezelligheid die bij de club hing, maar daar kwam volgens hem snel verandering in. “Vorig jaar werden er veel duels gestaakt omdat het vaak uit de hand liep, daarvoor was ik niet op voetbal gekomen.” Het leukste vindt hij dan ook de gezelligheid die er binnen het team hangt. “Het is mooi om te zien dat er direct na de wedstrijd gepilst wordt en dat we daarna doorgaan naar de kantine. Vorig jaar kwamen er bijvoorbeeld ook maar een stuk of drie ouders kijken en tegenwoordig staat het aardig vol met o.a. vrienden, dat vind ik echt goud.” De middenvelder maakte een mooi moment mee tijdens zijn rentree in het voetbal. “Ik kwam na acht jaar weer op voetbal, waarna ik na vijf minuten het net wist te vinden, dat was wederom ook goud.”

Halverwege het seizoen zijn er een aantal teamleden gestopt, wat Raymond een dubbel gevoel geeft. “Het is zonde dat deze gasten er niet meer zijn, maar nu is de ‘harde kern’ overgebleven die wel echt willen voetballen. Als ik de avond ervoor gezopen heb, dan zorg ik dat ik er wel ben. Je bent een team, dus moet je zorgen dat je er met z’n alle staat.”

De middenvelder organiseert zo nu en dan ook dingen buiten het voetbal om. “Ik houd ervan om buiten het voetbal ook leuk met de gasten op te trekken. Zo zijn we al een keer met een aantal man uiteten geweest en komt er binnenkort een teamuitje aan. Het is alleen een beetje lastig om met die gasten iets te organiseren. Ze willen wel zuipen, maar niet het initiatief nemen om mee te denken. Het plan is dan ook om te gaan bowlen, daarna naar een all you can eat en dan stappen met de hele groep. Voor deze gasten is van de kaart eten toch niet van toepassing, maar gewoon lekker vreten en zuipen” grapte Raymond. Na de voetbal op zondag gaan we ook met een vast groepje naar de snackbar om daar wat te eten en de week af te sluiten.”

Als de captain buiten het veld lovend over iemand mag zijn, dan is dat Timmy Boer. “Timmy is iemand die het allemaal ziet in het veld en het kan overbrengen op het team. Andere zien het ook wel, maar kunnen het niet zo goed verwoorden als Timmy. Hij is altijd zo rustig, dat iedereen het aanneemt en zich daar aanhoudt. Daardoor zijn we vaak beter gaan spelen in de tweede helft. Hij overweeg om te stoppen, wat ik erg jammer zou vinden want hij heeft toch zeker invloed op het team. ”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Wilt u Virtus 6 op de voet volgen, dan kan dan hier. U vindt hier tevens ook meer informatie over het team.

Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek met Virtus 6.