Kantinepraatjes met Michael Sterken van Seolto 5

0
203

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Michael Sterken, speler van de ‘absolute top’ Seolto 5.

Michael heeft in zijn verleden tot aan zijn twaalfde gevoetbald bij SVC in Standdaarbuiten. Hij heeft hierna twaalf niet meer gevoetbald, wat mede door zijn studie kwam. “Uiteindelijk kwam ik weer terecht bij SVC, waar ik ging voetballen in een vriendenteam. Uiteindelijk ben ik dan ook terechtgekomen bij Seolto. Ik voetbal hier dan ondertussen al vier jaar.”

De sfeer binnen het team is dan volgens hem aardig goed. “Toen ik bij Seolto kwam, kwam ik terecht in een team met een gehele nieuwe verwerving. Overal waren spelers vandaan geplukt, waar vriendschappen uit zijn ontstaan. Het is gewoon supergezellig, iedereen wordt in de zeik genomen en doet dat andersom ook. Je moet binnen ons team wel een dikke huid hebben” grapte Michael. “In de kleedkamer staat dan ook altijd muziek op en staan we als gekken te dansen, waarna de derde helft van start gaat. Om het dan goed af te sluiten eindigen we dan ook vaak in de kroeg.”

De aanvaller vindt het dan ook belangrijk dat er met elkaar naast het voetbal ook genoeg dingen doen. “Het is namelijk altijd gezellig bij ons en binnen het veld is het ook te zien. Als team heb je meer over voor elkaar en zet je net dat extra stapje. Uiteindelijk doe je het voor het plezier, maar dit jaar draaien we ook nog eens goed in de competitie. Winst is belangrijk maar plezier is leidend.”

Gekke dingen gebeuren genoeg in het team. “Wij zijn een stel maloten bij elkaar, wat voor genoeg grappige situaties kan zorgen. Zo komen we het veld op met een speaker en wordt er karaoke gezongen. Bij de laatste wedstrijd voor de winterstop trok iemand van ons een speler van de tegenpartij de kleedkamer in, toen we een strip nummer ophadden. Die hadden we helemaal gek gemaakt, voordat we hem de kleedkamer uitstuurde. Dit zijn de dingen die leuk zijn om in dit team te spelen.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Wilt u Seolto 5 op de voet volgen, dan kan dan hier. U vindt hier tevens ook meer informatie over het team.

Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek, met Seolto 5 leider Ferdi Eversdijk.