Kantinepraatjes met Jordy Vervoorn van Papendrecht 3

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met, Jordy Vervoorn van Papendrecht 3.

Jordy is ondertussen al tweeëntwintig jaar lid van de club. “Het 25-jarig jubileum komt steeds meer in de buurt. In de jeugd was ik onderdeel van de selectie elftallen. We hebben destijds best veel gewonnen. Er zat veel kwaliteit in het elftal en dat bleek uit het feit dat een aantal spelers werden gescout door BVO’s. Hier hoorde ik niet bij. Ik kon goed mee maar hoorde niet tot de toppers uit het elftal. Mijn positie was spits en mede dankzij de uitstekende aanvoer wist ik veel goals te maken. Ik kreeg de twijfelachtige bijnaam “Het Spitsje”. Later in de jeugd heb ik dit neusje voor de goal ingeleverd voor een plek op het middenveld. Ik werd nu op de nummer 10 positie geposteerd. Steekpassen en positiespel waren mijn ding. Verdedigend werk bleef en blijft heden ten dage bij het “aflopen” van een tegenstander. Slidings maak ik zelden.”

“De eerste vier jaar in de senioren heb ik voor de zaterdag een en zaterdag twee gespeeld. Daarna vond ik het mooi geweest. Ik was toe aan lekker voetballen met mijn vrienden, zonder verplichtingen, maar wel op een redelijk niveau. Daarom heb ik samen met Marc en Niels het prestatieve derde elftal opgericht. We zijn als prestatief vriendenteam van de reserve vierde klasse opgeklommen tot de reserve tweede klasse. Eenmaal via een kampioenschap waarin wij ongeslagen zijn gebleven en meer dan honderd doelpunten hebben gescoord. De andere promotie ging via de nacompetitie. Dit seizoen hing degradatie in de lucht maar is het seizoen door de huidige omstandigheden stopgezet. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer meedoen met de bovenste plaatsen.”

Uiteraard ontbreek de goede sfeer niet bij deze ploeg, hij vertelt er graag wat meer over. “De sfeer is top. Op het veld zijn we fanatiek maar dat is na afloop alweer snel over. Dit seizoen gaat het qua resultaat wat minder en dat drukt af en toe weleens de sfeer. Uiteindelijk werkt het altijd zo dat winnen een betere sfeer geeft dan verliezen. Hopelijk kunnen we volgend seizoen weer schitteren in de bovenste regionen van de competitie. Voor mij geeft het plezier wel de doorslag en daarvoor kom ik iedere donderdagavond en zaterdag weer graag naar de voetbal. We hebben veel lol en voetbal is voor mij een mooie uitlaatklep na een werkdag.”

De gekste ervaring van Jordy met het team is er een op trainingskamp geweest. “We hadden 2 huisjes gehuurd op een vakantiepark. De drankspelletjes gingen in volle vaart. Refererend aan de uitspraak van Niels: “Ik kan goed tegen drank” ging het niet bij iedereen helemaal lekker. Een niet nader bij naam te noemen speler werd toen in het holst van de nacht gevonden met allemaal modder op zijn kleding. Deze speler kreeg de bijnaam “The Walking Dead”. Uit dronkenschap heeft die zichtzelf ook nog schoon proberen te maken aan de gordijnen, waarna die door een teamgenoot tegen werd gehouden. Dit leverde een mooi tafereel aan strubbelingen op.”

Een belangrijke pion in het veld is voor Jordy, Melvin. “Melvin is een belangrijke pion in het veld. Met zijn rust een de bal en inzicht laat hij andere spelers beter voetballen. Hij heeft dit seizoen zijn afscheid aangekondigd. Door huidige omstandigheden hopen wij als teamgenoten dat hij er tóch nog een seizoen aan vast gaat plakken. Er worden hem al kratjes aangeboden om hem zo over te halen. Melvin wilt zich gaan richten op tennis. Wij als team hebben nog even de tijd om hem over te halen” grapte hij.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.

Meer informatie over Papendrecht vindt u hier.

Wilt u Papendrecht 3 op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees 
hier een ander artikel over Papendrecht.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.