Kantinepraatjes met Itse Voermans van Unitas’30 Zondag 5

0
101

Het is zondagochtend en de mannen van Zondag 5 komen langzaam het sportpark De Lage Banken op wandelen. De meesten gaan met een kater het veld op maar hebben toch zin om een potje te ballen. We spraken met Itse Voermans over het nieuwe maar gezellige vriendenteam.

Voermans is 19 jaar oud. Hij zit in zijn eerste jaar van de opleiding fysiotherapie in Eindhoven. In zijn vrije tijd is hij vaak met zijn vrienden en vriendin. “Mijn vrienden zijn het belangrijkste en ik zou echt niet zonder ze kunnen”. In het nieuwe vriendenteam heeft Voermans de positie laatste man. In de jeugd heeft hij ook op deze positie gespeeld.

 De laatste man voetbalt sinds zijn vijfde al bij de Leurse club. “Ik begon mijn voetbalcarrière in de K’s en sindsdien wil ik niet meer weg bij Unitas’30. Vanaf de kabouters heb ik elk jaar in de selectieteams gevoetbald’’. Ondanks dat hij alle selectieteams heeft doorlopen, heeft Voermans de keuze gemaakt om gezellig te gaan voetballen in een vriendenteam.

Het vriendenelftal is ontstaan door Voermans zijn trainer. “De trainer wilde een nieuw team oprichten met bekenden. Ik heb met alle gasten in het team wel eens gespeeld’’. Buiten de bekende uit de jeugd zitten er ook een paar ouderen in het elftal.”
“Ons vriendenteam is uniek omdat we in de wedstrijd behoorlijk fel tegen elkaar zijn. Als we eenmaal de kantine instappen na de wedstrijd is het alleen maar gezelligheid”. Voermans vertelt dat het ondanks het een vriendenteam is er een goede opkomst is bij het trainen.

De hoogtepunten van het vriendenteam zijn de gezellige trainingen en de derde helft op een wedstrijddag. “De sfeer tijdens het trainen is supertof, we grappen en lachen veel met elkaar”.
Voor het vriendenteam zijn de tegenvallende resultaten het dieptepunt. “Afgelopen seizoen begonnen we goed in de beker. Na de gewonnen wedstijden kwamen we in een dal’’. Na het bekeravontuur hebben ze geen wedstrijd meer gewonnen en eindigden ze stijf onderaan.

Unitas’30 Zondag 5 heeft een vast ritueel voor de derde helft. “Na de wedstrijd bestellen we in de kantine altijd een schaal minisnacks en een krat bier”. Regelmatig blijft het hele elftal hangen na de wedstrijd en moedigen ze andere teams van Unitas’30 aan. De strijd voor de Koning van de derde helft wint Voermans zelf. “Ik ben vaak de persoon die als laatste nog in de kantine rondhang met een spa goud in mijn hand. Daarom vind ik mezelf de koning van de derde helft”.

Klik hier voor meer informatie over Unitas’30
Voor meer artikelen over Unitas’30 klik hier