Kantinepraatjes met Ferdi Eversdijk van Seolto 5

0
112

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met de trainer, maar ook de aanvoerder van Seolto 5, Ferdi Eversdijk.

Eversdijk is begonnen met voetballen bij Boeimeer in Breda, maar stopte om vervolgens te gaan zaalvoetballen en later weer te voetballen op het veld. Dit keer was het Advendo. Nu speelt hij alweer een ruime tijd voor Seolto.

Seolto 5 is volgens Ferdi een hele leuk groep, met diversiteit en er zit echt van alles tussen. “Het is dan ook ontzettend grappig om dingen met hun te doen. Tuurlijk zijn het allemaal geen wereldvoetballers, maar ik vind het dan ook leuk om op de training een aantal handvaten te geven en het als team als één team samen te smelten. Ik probeer de trainingen zo in elkaar te steken, zoals ik het in de wedstrijd dan ook echt wil voetballen. Het is niet dat het een training is, waarbij iedereen zomaar wat doet en waar de ballen zomaar op het doel worden geschoten. Achter de trainingen zit altijd wel een idee.”

Hij doet het niet alleen, zo wordt hij geassisteerd door de leider van de ploeg. “Kevin maakt de opstelling en ik bepaal als het ware hoe dat we gaan we spelen. Hij zet de poppetjes neer en ik bepaal de formatie bijvoorbeeld 4-3-3 of 4-4-2. Ik praat veel met de spelers een op een, want de aandacht valt sneller weg in de lagere elftallen waar het alleen om bitterballen en bier draait” grapte Ferdi. Hij wilt altijd winnen, zelfs al speelt hij vijfde klasse.

Ferdi is zich er toch altijd van bewust dat het Seolto 5 is en niet de hoofdmacht van Real Madrid. “Je moet snappen dat je niet elke wedstrijd kan winnen en dat je niet voor niets in een lager elftal speelt. Het heeft meer te maken met gezelligheid er omheen en lekker bezig zijn als een team. Iedereen gaat goed met elkaar om dat vind ik ook belangrijk, want je loopt net iets harder voor een maat van je. Binnen de groep zijn er veel persoonlijkheden en het zijn allemaal jongens die totaal niet bij elkaar passen, ook het leeftijdsverschil. Het is juist leuk om dat te zien, dat het gewoon allemaal net niet klopt en dat maakt ons team zo bijzonder.”

Over het laatste teamuitje was de aanvoerder zeer het spreken. “Laatst hadden wij een teamuitje, wat dacht ik niet zo gezellig zou worden. We moesten spelen en hadden verloren. Ik dacht dat het niks werd met de stemming, maar juist integendeel. Het was een hele gezellige dag en bijna iedereen was met zijn vrouw. Je ziet teamgenoten ook hoe je ze anders niet ziet. Al met al was het een geslaagde avond.”

Lovend is Ferdi erg over de keeper, Jeffrey Verschuren. “Deze keeper is vorig jaar, halverwege het seizoen bij ons terechtgekomen. Wij hadden geen keeper dus waren ontzettend blij met hem. Als een speler dus belangrijk is voor het team, dan vind ik dat hij dat is.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Wilt u Seolto 5 op de voet volgen, dan kan dan hier. U vindt hier tevens ook meer informatie over het team.

Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek, met Seolto 5 leider Kevin van den Bergh.