Kantine praatjes met Kelvin Schmitz van VV Dubbeldam 5

0
135

Kelvin (23) is op acht jarige leeftijd begonnen met voetballen bij VV Dubbeldam. Daar heeft hij gevoetbald tot zijn 14de. Daarna vertrok hij naar RCD waar hij tot zijn 18de gespeeld heeft. Vervolgens zag hij zijn kans schoon en keerde hij weer terug op het oude nest VV Dubbeldam.

Kelvin speelt voornamelijk als centrale verdediger, maar kan ook als zes uit de voeten. Een diverse speler met kijk op het spelletje. Op zaterdag speelt hij met de aanvoerdersband om de arm. Dit is best een zware last, maar dat neemt Kelvin voorlief. “Ik probeer mijn teamgenoten zo goed mogelijk te coachen en zelf geef ik ook altijd 100 procent.” Kelvin gaat verder: ‘’Een aantal jaar geleden is het team ontstaan uit een groep vrienden die samen wilden gaan voetballen. ‘’Ik ben er zelf een jaar later bijgekomen via een vriend van mij. Die vroeg of ik erbij wilden komen en ik was ook wel klaar met het serieuze voetbal. Ik wilde lekker met vrienden een balletje trappen.”

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

‘’Het hoogtepunt van mijn carrière bij VV Dubbeldam was het kampioenschap in mijn eerste jaar na mijn terugkeer. Toen waren we destijds de JO19-3 en zijn we na een spannend seizoen kampioen geworden! Het dieptepunt was toch wel de coronastop zonder voetbal. In het afgebroken seizoen van vorig jaar stonden wij bovenaan en in de halve finale van de beker. Dit blijft altijd jammer, maar zet het ons wel op scherp voor dit seizoen. We gaan het dit jaar helemaal anders doen met twee nieuwe trainers. Deze gaan ons wekelijks voorzien van een serieuze training met leuke oefeningen waar we ook echt wat aan hebben. Daarbij is de grootste  toevoeging de conditie die we erbij pakken. Dit gaat ons zeker helpen het komende jaar!”

Het was dan ook geen hogere wiskunde om de koning van de derde helft aan te wijzen. “Dat is een makkie! Dit is toch wel Rick ook wel bekend als Ruck. Deze jongen is de grootste speler van de derde helft en nooit weg te slaan uit de kantine. Voor de corona periode gingen we eigenlijk ieder weekend wel met zijn allen stappen of dergelijken. Tijdens de coronaperiode was dit echt wel een dingetje. Toch hebben we wel geprobeerd om regelmatig met iedereen bij elkaar te komen. Onze doelstelling is om bovenin mee te draaien en wellicht een kampioenschap te pakken. Hier speelt iedereen voor, dus zal het een beste klus worden. Dit hopen wij te behalen met mooi voetbal en veel werklust!”

Voor meer artikelen over VV Dubbeldam klik hier.
Voor meer informatie over VV Dubbeldam klik hier.