Kampioenskandidaat Hoogeveen verslaat SJC met 1-4

0
127
Hoogeveen vv SJC

De allerlaatste strohalm bleek toch te bros om SJC een laatste kans te geven om promotie af te dwingen. De wedstrijd aan de Lageweg tegen koploper Hoogeveen werd uiteindelijk verloren. Niet geheel onterecht maar er konden wel degelijk een paar kanttekeningen worden geplaatst. Waar o.a.  de waarnemingen van scheidsrechter Oscar van Hoof, zoals de videobeelden duidelijk maakten, ook aanleiding toe gaven.

SJC begon vanuit het realistische uitgangspunt dat Hoogeveen een goed voetballende ploeg is die je zeker niet de ruimte moet bieden tot combineren. Dus werd het veld  voornamelijk klein gehouden en hadden de Noorderlingen aanvankelijk ook vaker de bal op eigen helft. Toch kreeg SJC al na 6 minuten via Chris Hoogervorst de eerste mogelijkheid. En vijf minuten later een tweede waarbij Martijn van Trigt via hard werken de bal net buiten de 16 veroverde maar zijn actie  net iets te lang doorvoerde.

Na het eerste kwartier kwam SJC meer uit de schulp en speelde geholpen door de noordwestelijke  wind wat nadrukkelijker op de helft van de tegenstander. Dat leverde een aantal vrije schoppen en corners op. In de 26e kon Chris Hoogervorst vanuit zo’n corner van Timo Ruigrok raak koppen: 1-0. Een opsteker van jewelste en Hoogeveen werd zichtbaar onrustig.
Zo’n 10 minuten later was het dezelfde Hoogervorst die opnieuw fantastisch raak schoot. Wat men noemt een beauty maar dit doelpunt werd afgevlagd wegens vermeend buitenspel. De Tv-beelden zouden aantonen dat dit een arbitrale dwaling betrof maar de stand bleef gewoon 1-0.
Hoogeveen leek even geschrokken maar hervatte al snel de jacht op de gelijkmaker. Die viel Vijf minuten voor de rust: 1-1.
Waarbij overigens meer aanleiding was om van hinderlijk buitenspel te spreken maar dit doelpunt kreeg wel de goedkeuring van de referee.
Keeper Beuk leek hierbij  overigens ook wat onzeker maar dat was hij 3 minuten later zeker niet bij een inzet van Emiel Bijlsma van Hoogeveen. Dit zeker lijkende doelpunt voorkwam hij met een reflex  met één hand.

Hoogeveen kwam na de rust uit de kleedkamer met de bedoeling snel een treffer te forceren. Nu met de wind in de rug en het offensief leverde al snel een aantal gevaarlijk ogende situaties vanuit spelhervattingen op. Het was even ‘vrouwen en kinderen eerst’ en Mark Turk liep daarbij tegen geel op. Met een paar verse krachten bleef Hoogeveen SJC onder druk houden  maar de zwart-witten hielden zich staande en deelden ook plaagstootjes uit. Waarbij het leek of de gelijkmaker   zomaar kon vallen. Nadat Timo Ruigrok met nog een kwartier te gaan was vervangen  door Aaron Koeman was het plots toch 1-2.
Voor coach IJzendoorn het sein om de laatste 10 minuten het alles of niets spel te gaan spelen.
En dat verliep desastreus want in no time liep Hoogeveen uit naar de geflatteerde einduitslag van 1-4.
Voor SJC wachten nu nog een uitwedstrijd bij Hollandia in Hoorn en de thuiswedstrijd op 28 mei tegen  Purmersteijn. De laatste staat nu nog 2e  met 2 punten achterstand op Hoogeveen. Dus wacht er mogelijk nog een spannend slot van deze competitie.
Ook al omdat RKAVV een gelijk aantal punten heeft als Purmersteijn en de Leidschendammers hun laatste wedstrijd thuis tegen Hoogeveengaan spelen.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.