0
241

Kai begint met VV Steenbergen aan zijn tweede jaar in de seniorenselectie. Met zijn 20 jaar staat hij aan de vooravond van zijn seniorencarrière. Op één seizoen na, Bij RBC, is de jonge hond altijd verbonden geweest aan Steenbergen. Zij gaan er dit seizoen alles aan doen om het maximale eruit te halen.

deschans_251007

De competitie was goed van start gegaan voor Heshof en co. Met de volle buit op zak na twee wedstrijden stond de wedstrijd tegen FC Bergen op de planning. ‘’Van tevoren wisten wij al dat FC Bergen een jonge ploeg had met een vrij nieuwe groep, als ik het mij goed herinner. Met nog nul punten op de teller verwachtten wij dat zij hongerig waren naar de eerste overwinning van het seizoen. Wij begonnen dan ook vrij sterk aan de wedstrijd en dat vertaalde zich naar een dominante eerste helft van onze kant. Desondanks wisten wij dit niet te laten zien op het scorebord. Zelfs een penalty werd niet omgezet in een doelpunt. In de 36ste minuut was het dan toch raak. Ik raakte de bal helemaal verkeerd, maar hij kwam met wat geluk bij Kevin de Jong. Hij maakte een één-tweetje met mij en toen was het een kwestie van afdrukken vanaf een metertje of twaalf. Het was noodzaak om door te drukken en voor de rust nog de voorsprong te verdubbelen. Dit lukte via een afstandsschot van Mike de Hoog.’’

Met een ruststand van 2-0 was VV Steenbergen nog steeds hongerig naar meer. De bespreking halverwege was er eentje met een gouden randje. ‘’In de rust kregen wij te horen dat wij de tegenstander meer moesten storen in de opbouw. Dit wilden wij gaan doen door veel druk te zetten op de backs. Het resultaat; vijf doelpunten in een tijdsbestek van vijftien minuten. Leuk dat ook debutant Tijmen Iriks een treffer op zijn palmares kon bijschrijven. Zelfs ná de 7-0 was iedereen gretig, maar misschien een beetje ‘te’. FC Bergen kwam er iets meer aan te pas, maar echt gevaarlijk zijn zij niet geweest. Het was niet de wedstrijd van de penalty’s, want ook een tweede inzet vanaf elf meter werd niet verzilverd. Uiteindelijk maakte de nemer van de tweede strafschop nog wel de 8-0, wat tevens ook de eindstand was. Buiten het feit dat wij de drie punten wisten te verzekeren, was het ook goed om te zien dat een drietal jeugdspelers (Tijmen Iriks, Sam Hartog en Gio van der Wegen) minuten wisten te maken in onze hoofdmacht.’’

VV Steenbergen kan de komende weken wat op adem komen, want de eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland op 30 oktober. Tussendoor wordt er nog wel geknikkerd tegen SPS om het wedstrijdritme op orde te houden. ‘’DVO kende een moeizame start met een 8-0 nederlaag tegen MOC’17, maar zij hebben zich goed gerevancheerd door daarna alles te winnen. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar als wij kampioen willen worden, zullen wij moeten winnen. Ik voorspel een 4-1 overwinning voor VV Steenbergen.’’

De kersverse rechtsback heeft een mooie doelstelling voor zichzelf opgesteld, met een minstens zo mooie onderbouwing. ‘’Dit jaar speel ik op een compleet nieuwe positie. Vanuit het middenveld heb ik de switch gemaakt naar rechtsback. Naast het verdedigen heb ik een vrije rol naar voren waarbij ik regelmatig in de positie kom om te scoren. Hierdoor heb ik voor mezelf de doelstelling om minimaal net zoveel goals en assists te leveren als m’n rugnummer: zes. Momenteel staat de teller respectievelijk op één en twee.’’

Klik hier voor meer informatie over VV Steenbergen.
Lees hier meer artikelen over VV Steenbergen.