Jurian Hobbel is halve aanvaller bij FC Dordrecht

0
192

Jurian Hobbel is deze zomer begonnen aan zijn tweede jaar als contractspeler van FC Dordrecht. De 21-jarige speler uit Nieuwe Tonge mag zich uitleven op zijn voorkeurspositie, die van rechtsback. “Als back ben ik een halve aanvaller.”

Hobbel kwam vorig seizoen in 23 wedstrijden in actie voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Dat smaakt naar meer, vindt hijzelf. “Er is afgelopen zomer heel veel ten goede veranderd bij de club”, zegt Hobbel. “Er zijn nieuwe investeerders gekomen, het spelersbudget is  opgeschroeft en er wordt hard gewerkt aan de organisatie buiten het voetbal. Je merkt dat de club hard haar best doet om goede voorwaarden te creëren.”

De selectie onderging deze zomer ook een ware metamorfose. Veel spelers vertrokken, veel nieuwe spelers werden binnengehaald. Als één van de weinige spelers had Hobbel een meerjarig contract op zak. “Samen met nog zes, zeven andere spelers”, zegt hij. “De club heeft daarna heel snel toegeslagen en de selectie versterkt. We hebben nu een selectie van 24 man waarvan twintig contractspelers. Elke positie is dubbel bezet. De concurrentie is groter geworden.”

Dat geldt ook voor de positie waarop Hobbel zich richt. “De club heeft nog een andere rechtsback gehaald, Ruggero Mannes van Almere City. Concurrentie hoort erbij, zeker in het betaalde voetbal. Ik moet laten zien dat ik er in hoor.”

Hobbel werd op zeer jonge leeftijd door Sparta Rotterdam weggeplukt bij NTVV. Zesenhalf jaar was hij toen de Kasteelclub zich meldde. “Volgens mij was ik net F-je”,  zegt Hobbel, die bij Sparta maar liefst tien jaar deel uitnaakte van de jeugdopleiding. “Ik hoefde niet weg bij Sparta, maar ik had bij de onder zeventien veel last gehad van blessures. Bovendien was er op mijn positie een speler met een contract. Uitzicht op veel speeltijd had ik niet. Sparta heeft dat eerlijk en netjes gecommuniceerd. Voor mijn ontwikkeling was het beter om veel te spelen. Sparta heeft nog helpen meezoeken naar een nieuwe club. Er waren wat opties, maar de meeste vielen af omdat ik bij een gastgezin ondergebracht moest worden. Ik zat toen nog midden in mijn mbo-opleiding. FC Dordrecht was daarna de eerste die belde. Op berijdbare afstand, maar ook een club waar voor mij een reële kans was om door te breken.”

Aan de Krommedijk maakte hij al snel de overstap naar Jong Dordrecht, in de winter van 2020 werd hij bij de selectie van het eerste gehaald. “Mijn officiële debuut heb ik vorig seizoen in september tegen Jong AZ gemaakt. Ik heb in totaal twee wedstrijden met publiek gespeeld. Daarom kijk ik ook zo uit naar gevulde stadions. Elke prof wil spelen voor publiek.”

bazen

Voor FC Dordrecht moet het het seizoen van de wederopbouw worden. “We hebben geen doelstelling dat we achtste, negende of tiende moeten worden. De basis is dat we goed, verzorgd en aanvallend voetballen willen spelen onder de nieuwe trainer Michele Santoni. De selectie is meer in balans met ervaren spelers als Toine van Huizen, Kevin Vermeulen en Jari Schuurman. Als je een doel moet noemen, is dat wegraken uit de kelder van de eerste divisie met vermakelijk voetbal waardoor supporters weer graag naar het stadion komen.”

Hobbel weet wat de technische staf van hem als rechtsback verlangt: opstomen naar voren langs de lijn. “Ik ben een halve aanvaller en loop in een wedstrijd elf, twaalf kilometer. Er moet natuurlijk wel een balans inzitten. Mijn eerste taak is het uitschakelen van mijn tegenstander.”

Voor meer artikelen over NTVV, klik hier.

voor meer artikelen over FC Dordrecht, klik hier.

Voor meer informatie over NTVV, klik hier.

Voor meer informatie over FC Dordrecht, klik hier.