Jurgen Kieboom hoopt nog jaren door te gaan als grensrechter bij vv Oosterhout

0
467
jurgen-kieboom-vv-oosterhout

Al jarenlang is Jurgen Kieboom de vaste grensrechter bij vv Oosterhout. De 57-jarige vrachtwagenchauffeur geniet van zijn vak langs de zijlijn, al wordt hij niet altijd even vriendelijk behandeld op de voetbalvelden. Toch hoopt Kieboom er nog jaren mee door te gaan.

Als clubgrensrechter maak je nu eenmaal niet heel snel vrienden. Kieboom is er na al die jaren gewend aan geraakt. “Je leert er iedere week wel weer een paar scheldwoorden bij”, grijnst hij. “Gelukkig ben ik goed gebekt en heb ik wel een weerwoord klaar. Ik trek me er niet te veel van aan. Ik probeer mijn eigen ding te doen en neutraal te zijn. Maar natuurlijk zal ik er soms best naast zitten. Dan hoor je dat van de supporters, maar na de wedstrijd drinken we dan vaak een biertje.”

Kieboom is een ervaringsdeskundige. Als keeper behoorde hij op jonge leeftijd tot de selectie, tot hij op zijn 25ste zijn arm brak bij een ongeluk. Kieboom probeerde het nog op een lager niveau, maar brak opnieuw zijn arm en moest definitief stoppen met keepen. Hij koos voor een rol als grensrechter bij zondag 1 van vv Oosterhout. Nadat hij die rol eerst acht jaar invulde bij het tweede, is hij nu al 15 jaar de vaste vlaggen bij het eerste team.

Hij geniet er nog steeds even veel van als in zijn beginjaren. “Je bent onderdeel van het team, dat is hartstikke mooi. De club is in mijn hart gaan zitten, dus wilde ik ook graag iets betekenen. Supporter zijn is leuk, maar nu ben ik betrokken bij die jongens. Ze waarderen het heel erg, daar ben ik blij mee.”

Als het aan Kieboom zelf ligt, blijft hij het nog jaren doen. “Zo lang die jongens mij willen hebben en het te doen is, ga ik ermee door. Daarmee help ik ook de club, want het is enorm moeilijk om aan grensrechters te komen. Maandagochtend uit de vrachtwagen stappen is nog wel eens lastig met die spierpijn, haha. Maar ik ben op mijn leeftijd toch nog lekker bezig. Ik hoop dit nog jaren te doen. Ik kan en wil mijn club niet in de steek laten.”

Klik op VV Oosterhout voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Oosterhout voor meer informatie over de club.