Jubilerende vrouwen in het nieuw bij Papendrecht

0
116

PAPENDRECHT – De Papendrechtse voetbalvereniging Drechtstreek viert dit jaar een klein jubileum: al tien jaar beschikt de club uit de Oostpolder over een vrouwentak, die zich sterk heeft genesteld in de verenigingsstructuur bij de blauw-witten.

Ook als het gaat om de jeugdopleiding: Jill Duijzer maakte vanuit Drechtstreek enkele jaren geleden zelfs de overstap naar Feyenoord. Om maar aan te geven dat het met de talentontwikkeling ook wel snor zit.

Het eerste vrouwenteam van Drechtstreek wilde de viering van het eerste decennium luister bijzetten met een volledig nieuw tenue. Immers, sinds de start tien jaar geleden werd elk seizoen in hetzelfde tricot gespeeld. En dat moest maar eens veranderen. Wendy Prins deed een oproep via de site van Drechtstreek in een zoektocht naar een sponsor voor nieuwe tenues en dat leverde succes op: Piet Bezemer toonde zich bereid om de vrouwen aan nieuwe tenues te helpen. Omdat het niet om een sponsoring vanuit een bedrijf ging, kozen de vrouwen ook een nobele opdruk op de voorkant van het shirt. Daar dragen zij sinds de start van dit seizoen de naam van de actie ‘Spieren voor Spieren’. De vrouwen voegden er, onder dankzegging aan Piet Bezemer, aan toe dat zij hun stelling ‘Eens worden zij kampioen’ hopen waar te maken in de nieuwe outfi ts. De sponsorkoek was daarmee nog niet op voor de vrouwen van Drechtstreek, want met de steun van AddContract en H. Baars BV hebben zij inmiddels ook nieuwe sporttassen, trainingsladders en waterzakken kunnen aanschaffen.

De (bijna) geheel in het nieuw gestoken formatie startte de competitie overigens met een 2-1
thuisnederlaag tegen het Zwijndrechtse Pelikaan.