Jorrit Janssen is gek van voetbal én Cluzona

0
126

Jorrit Janssen (24) is bijna vaker bij Cluzona te vinden dan thuis. Hij is trainer/coach van de JO13-1, is speler van zondag 5 en geeft met zijn eigen Voetbalschool Wouw trainingen, voetbalkampen en clinics op sportpark De Doelen.

Op een leuke manier heeft Jorrit Janssen van zijn grootste hobby deels zijn werk gemaakt. Twintig uur in de week geeft hij als pedagogisch medewerker sportlessen op de kinderopvang, daarnaast steekt de ondernemer veel tijd in zijn eigen bedrijf: Voetbalschool Wouw. Hij geeft onder die noemer clinics, verzorgt voetbalkinderfeestjes, geeft trainingen en organiseert sportkampen en bezoekt clubs voor voetbaldagen. “Voor kinderen van 5 tot en met 14 jaar organiseer ik samen met enthousiaste trainers die ik inhuur van alles voor voetballers en de zaken gaan goed”, zegt hij. “Mijn naamsbekendheid groeit, ik krijg steeds meer boekingen en bezoek vele verenigingen voor clinics.”

JO13-1
Extra trainingen, kampen en feestjes verzorgt hij vooral bij Cluzona, zijn favoriete club waar hij ook buiten ‘werktijd’ veel te vinden is als vrijwilliger. Janssen traint dit seizoen de JO13-1 en dat betekent dat hij op dinsdag, donderdag en zaterdag de verantwoordelijkheid heeft over dat team. “Het is enorm leuk om die gasten te trainen”, zegt de jongeman uit Wouw. “Het is gaaf om te zien dat voetballers progressie maken door dingen die jij ze aanleert. Daar doe je het als trainer voor. De jongens die ik nu train, spelen voor het eerst op een groot veld en dus is het belangrijk dat ze dit seizoen veel stappen zetten. Dat maakt de JO13 een interessante lichting.”

SPELER EN COACH
Het is niet voor het eerst dat Janssen een team van Cluzona traint. Sterker nog: hij heeft de opleiding Trainer/Coach 2 al succesvol afgerond en een paar jaar geleden was hij kortstondig speler/coach van zondag 2. Om die stap te verklaren, vertelt Janssen eerst meer over zijn eigen voetbalcarrière, die helaas overschaduwd wordt door blessureleed. “Ik heb altijd bij Cluzona gevoetbald, met uitzondering van twee seizoenen waarin ik de D2 en D1 van RBC Roosendaal speelde.” Na zijn terugkeer debuteerde de clubjongen op 16-jarige leeftijd in het eerste en in dat team kon hij rekenen op veel speeltijd. Een fl inke tackle, waardoor hij zijn enkelbanden afscheurde, gooide roet in het eten. “Na een lange blessure kon ik niet meer aanhaken bij 1 en toen belandde ik bij het tweede. Die zaten tijdelijk zonder trainer en dus werd ik speler/coach.”

CLUZONA 5
De ambitie om selectievoetbal te spelen ebde langzaam weg bij Janssen, omdat hij meer tijd aan zijn voetbalschool wilde besteden. Sinds dit seizoen speelt hij in het zelfbenoemde ‘bierteam’ Cluzona 5. “Dat is een erg gezellig elftal, dat veel waarde hecht aan de derde helft”, zegt hij grinnikend. “Maar voetballen kunnen we ook hoor. De eerste bekerwedstrijd wonnen we met 0-11, dat zegt genoeg lijkt me.”

Janssen is tot zijn eigen plezier soms wel zes dagen per week bij Cluzona te vinden. “Ik geniet als vrijwilliger en voetballer van de wedstrijden en trainingen en met mijn voetbalschool heb ik ook fi jne afspraken met Cluzona, de club denkt met me mee en vrijwilligers helpen me”, aldus de tevreden clubman.