Jordy Groot: in gesprek zijn we kampioen geworden

0
92

Jordy Groot weet het zeker: het gesprek, dat de spelersgroep en de staf twee dagen na de nederlaag tegen Purmersteijn had, was cruciaal voor het verdere verloop van de competitie. “Daar zijn we kampioen geworden”, gaat de routinier (29) nog een stapje verder. “Iedereen kon zijn hart luchten, maar nog belangrijker was dat er vanaf dat moment het collectieve besef was dat we samen unieke geschiedenis konden schrijven.”

Groot, twee seizoenen geleden teruggekeerd van een jaartje Quick Boys, had bij de start van de competitie eigenlijk geen verwachtingen. “We zijn blanco gestart en dat zal zeker in het begin meegeholpen hebben om een goede serie neer te zetten. Voordat we het wisten hadden we de eerste periode gewonnen en zit je in een soort flow. De moeilijkste fase was vlak voor en net na de winterstop. Toen werd het wat minder van onze kant, kregen we wat last van afwezigen, en gingen we ook realiseren dat we wel eens kampioen zouden kunnen. Maar tot dat bewuste gesprek na de wedstrijd tegen Purmersteijn had niemand dat echt uitgesproken. Toen het hoge woord eruit was, leek het wel of dat bevrijdend werkte.”

Groot acteerde vrijwel het gehele seizoen als linkervleugelverdediger. “Vorig seizoen was ik nog middenvelder, maar voor het middenveld had de trainer opties te over en voor de linksbackplaats niet. En aangezien ik er meer heb gespeeld, ook in mijn seizoen bij Quick Boys, was het niet heel onlogisch dat de trainer bij mij uitkwam.”

Groot is één van de weinige SJC-spelers met ervaring op een hoger niveau. “Op zaterdag heb ik derde divisie gespeeld, maar op zondag nog niet. Dat dat kan bij mijn eigen cluppie is natuurlijk fantastisch”, aldus de Noordwijker die op steenworp afstand van de club woont. “’Ik spring op de fiets en sta binnen vijf minuten op het trainingsveld. Heerlijk.”