Joran Beerens van SV VOAB werd kampioen samen met ex-PSV spits Jurgen Locadia  

0
1114
Joran Beerens-SV VOAB

Joran Beerens is 31 jaar oud en heeft in zijn loopbaan al bij vele clubs gespeeld, waaronder profclub Willem II. Momenteel speelt hij bij SV VOAB, waar de routinier in het eerste elftal speelt. Het elftal presteert na de promotie van vorig seizoen ook dit seizoen goed in de eerste klasse, wat Beerens tevreden stemt.

Even voorstellen
Joran Beerens is 31 jaar oud en woont in Baarle-Nassau. Hier woont hij samen met zijn vriendin en dochter van één jaar. Hij werkt nu drie en half  jaar bij de ambachtelijke slagerij in het dorp en gaat over twee weken switchen van baan. Hij zal in Roosendaal gaan werken als preventiemedewerker / teamleider in een grote varkensvlees uitsnijderij fabriek. In zijn vrije tijd is Beerens graag te vinden op de tennis of padelbaan en op het voetbalveld. Voetbal is voor Joran al vanaf zijn vierde een levensstijl. Hij traint minimaal twee keer per week en speelt een wedstrijd in het weekend. “Ik vind het fijn om bezig te blijven doordeweeks. Ook de sociale kant van het voetballen vind ik erg leuk. Ik vind het heerlijk om na de training of wedstrijd een pilsje te drinken in de kantine!”

Carrièreverloop
Toen Joran vier jaar oud was begon hij met voetballen bij Gloria UC. Toen ik 14 was ben ik gescout door Willem II. Hier heb ik twee jaar gevoetbald. Helaas ben ik toen afgevallen, wat  me destijds erg zwaar viel, omdat ik het niet zag aankomen. Vervolgens heb ik de draad opgepakt bij RKSV Sarto. Bij deze club heb ik twee jaar in de B1 gevoetbald, en ben ik vervolgens naar de selectie gegaan. Op mijn zeventiende maakte ik mijn debuut voor Sarto 1. Na twee jaar selectie bij Sarto ben ik terug gegaan naar Gloria UC, om daar met mijn tweelingbroer in de selectie te spelen. Hier heb ik twee jaar gevoetbald, waarna ik bij SV VOAB ben gaan spelen. Hier heb ik zes jaar gevoetbald. Om vervolgens drie seizoenen seizoenen in België te gaan spelen bij KFC Poppel. Sinds dit jaar ben ik weer terug bij SV VOAB.”

Huidige seizoen
Het huidige seizoen verloopt naar eigen zeggen prima voor VOAB. Het elftal houdt na de promotie van vorig jaar knap stand in de eerste klasse. Hierom ligt het in de lijn der verwachting dat het elftal dit seizoen handhaaft in de eerste klasse, wat tevens de ambitie is van de ploeg. Echter verloopt het seizoen op persoonlijk vlak minder voor Beerens. “Ik ben goed begonnen met vier basisplaatsen, waarna ik op de bank ben beland en er niet meer van af ben gekomen. Ik moet het nu doen met invalbeurten, maar ik probeer deze nieuwe rol zo goed mogelijk in te vullen. In de minuten die ik maak probeer ik mijn steentje bij te dragen om zo te handhaven in de eerste klasse, al valt het niet altijd mee om op de bank te zitten.”

 Hoogtepunten
Het hoogtepunt van Joran is zijn doelpunt in de jeugd op de toekomst tegen Ajax. Hoewel ook het kampioenschap met Sarto B1 erg mooi was voor hem. “We hadden dat seizoen een hele goede groep met in de spits Jurgen Locadia. We speelden alle teams in de regio kapot, en werden  dik kampioen in de derde divisie.”

Ad Weijters
Binnen VOAB heeft Beerens veel bewondering voor materiaalman Ad Weijters. Weijters heeft onlangs een zware operatie gehad, waardoor hij helaas een stapje terug heeft moeten doen. “Ad is altijd erg betrokken bij de club en ik kan hierom mijn alleen maar lovende woorden spreken over deze clubman in hart en nieren.”

Klik hier voor meer informatie over VOAB.