Jonge Guardiola’s geven Nieuwland kleur

Hoewel de hoofdmacht van Nieuwland in zwaar weer verkeert, gaat het met de jeugd prima. Het niveau gaat langzaam maar zeker omhoog en jaarlijks neemt het ledenaantal toe. Enkele jonge jeugdtrainers liggen hieraan ten grondslag. ,,We willen het maximale rendement uit team én speler halen.’’

Een 18-jarige maakt de pupillen van Onder-13 beter, een 19-jarige zwaait de scepter bij Onder-15 en de pubers van Onder-17 worden getraind en gecoacht door een 21-jarige. Het is de nieuwe tendens bij voetbalvereniging Nieuwland, waar alle hoop gevestigd wordt op de jeugd. Een profielschets van drie jonge oefenmeesters, die op het sportcomplex aan de Oude Rijksweg opbloeien.

Jiri van den Hemel (18)
Hij is binnen de kalklijnen net zo fanatiek als daarbuiten. Van den Hemel speelt zelf bij JVOZ en wordt getraind door ex-prof John Karelse. ,,Hij is best streng, ja’’, vindt de vleugelverdediger. ,,Maar dat is alleen maar goed. Daar word je beter van. Of ik boos kan worden langs de lijn? Ja, zeker als het niet gaat zoals ik het wil. Ik wil dat alles op tempo gaat, bijvoorbeeld ballen pakken.’’ Wat is leuker, zelf voetballen of de scepter zwaaien? ,,Ik vind het leuker om zelf te voetballen. Maar training geven en coachen bevalt me ook heel erg. Ik wil het sowieso blijven doen. Volgend jaar hoop ik mijn TC3-diploma te behalen op het CIOS. In de toekomst – dat is nog ver weg – wil ik een eerste elftal trainen, dat is mijn doel!’’

Jordy Heeren (19)
Heeren schaakt op meerdere borden. Met het eerste elftal ploetert hij in de onderste regionen van de vierde klasse, als trainer van Onder-15 hoopt hij zijn talenten beter te maken en als scheidsrechter hoopt hij ook zijn steentje bij te dragen aan het welzijn van de vereniging. ,,Bezig zijn met kinderen, ze beter maken, dat is leuk aan het trainerschap’’, vertelt Heeren. ,,Soms heb je van die dagen dat je moet haasten, maar het valt relatief mee.’’ Heeren heeft een duidelijke visie die hij wil overbrengen op zijn groep. ,,Ik speel altijd met veel snelheid op de vleugels en een balvaste spits. Opbouwen is leuk, maar ik hamer daar niet op.’’

Aloys Meerman (21)
Meerman is hyperambitieus. Hij heeft het ook niet van een vreemde, want zijn vader Huib heeft verschillende successen geboekt in het Zeeuwse voetbal. ,,Hij is m’n voorbeeld’’, vertelt junior trots. ,,Mijn vader is een groot liefhebber, voetbal is zijn leven. Bij mij is dat niet anders. Het gaat vrijwel alleen maar over voetbal in huis.’’ Wat vindt moeder daarvan? ,,Niet zo leuk, haha.’’ Meerman is dagelijks bezig met het trainerschap. ,,Ik lees graag over laptoptrainers zoals Pepijn Lijnders (N.E.C., red.) en Nagelsmann van Hoffenheim, de nieuwe generatie. Ik ben erg leergierig, ja.’’ Meerman heeft zijn TC3-diploma al binnen. ,,Ik wil zelfs voor mijn TC2 gaan. Over een paar jaar pas, hoor. Maar ik heb wel de ambitie!’’ Nu maakt hij de pubers van Nieuwland O17 op alle vlakken beter. ,,Ik wil verzorgd voetbal spelen, opbouwen van achteruit dus. En mentaal de spelers beter maken.’’ Mentaal valt er nog veel te winnen, oordeelt Meerman. ,,Je hebt de Xbox, Playstation en zo, dat snap ik wel. Maar soms krijg je afmeldingen.’’ Korte stilte: ,,Daar moet je tegenwoordig mee dealen als trainer.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Club van de Week-Rick Wijntje hoopt volgend seizoen de verwachtingen van GOZ waar te maken

De 23-jarige aanvaller Rick Wijntje maakte aan het begin van dit seizoen een transfer van SHO naar GOZ. Zijn...

Drie nieuwe aanwinsten voor VV Rhoon

Levi Koster keert terug, Tom den Boer en Henk Meijers komen naar Rhoon De 17 jarige talentvolle 2-benige buitenspeler Levi...

Jan Lindhout van WSV Well hoopt op de nacompetitie

Vandaag spreken wij met Jan Lindhout, de 27-jarige linksbuiten van WSV Well. Jan debuteerde op zijn zestiende al in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.