John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt dit seizoen definitief het stokje over van Hans de Rover en kan niet wachten om echt aan de slag te gaan. “Ik ben enorm enthousiast, dit is voor mij weer heel wat anders!”

En dat laatste klopt, want de 58-jarige oefenmeester neemt daarmee afscheid van ‘zijn Rotterdam’. “Na al die jaren als trainer in het Rotterdamse, heb ik het wel een beetje gezien. Hier is alles weer nieuw.” Precies waar Van Leeuwen aan toe was, zo geeft hij toe. “Het ging daar steeds minder om voetbal. Eigenlijk was het iedere wedstrijd afwachten of je wel met elf zou eindigen, dat werd vervelend. Daarvoor kom je niet naar een voetbalveld.” Maar bij FIOS dus wel. De inwoner van Poortugaal legt uit hoe hij daar terechtkomt. “Hans (de Rover) ken ik al heel lang, bij hem heb ik nog stage gelopen voor het behalen van mijn diploma’s. Sindsdien heeft hij mij altijd gevolgd en zodoende is het contact hier ontstaan.”

Lef en bravoure

Een eerste bezoek aan de vierdeklasser zorgde meteen voor enthousiasme, vertelt Van Leeuwen. “Ook de spelers waren enthousiast! Dat vind ik altijd wel erg belangrijk.” Maar dat niet alleen. “Ik zag eerst nog een beetje op tegen het reizen, maar dat viel hartstikke mee. Dan kom ik vanaf mijn werk in Rotterdam, in 25 minuutjes ben je er.” Zijn vuurdoop beleefde Van Leeuwen al een aantal maanden geleden. “In de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Flakkee, zat ik al op de bank. Ook dat was enorm leuk.” En dat, terwijl Van Leeuwen op voorhand eigenlijk niet zoveel wist van FIOS. “Ik heb er misschien één keer tegen gespeeld…” Maar dat is inmiddels helemaal anders. “De kantine is eigenlijk een soort dorpshuis en we hebben twee geweldige grasvelden, dat is toch prachtig?” Een mooie uitdaging staat hem te wachten, zo denkt Van Leeuwen. “Afgelopen seizoen werden ze vijfde, hopelijk kunnen we die lijn voortzetten. Samen met die jongens wedstrijden winnen, daar kijk ik het meeste naar uit.” Aan de randvoorwaarden zal het in ieder geval niet liggen, heeft hij gemerkt. “De club heeft alles ontzettend goed voor elkaar, alles rond het eerste is geregeld. Dat heb ik weleens anders meegemaakt.” En dus zijn er geen excuses. “Ik ben een trainer die wil aanvallen en een hekel heeft aan verliezen. Rotterdamse lef en bravoure, niet de kaas van je brood laten eten.”

Beetje dollen

Zijn eigen ervaring, als topscorer van Rotterdam en oud-jeugdspeler van Excelsior, moeten hem daar dit seizoen bij gaan helpen. “Een beetje voetbalgogme, bepaalde slimmigheidjes. Als spits wil je toch altijd vooruit voetballen, maar dan moet je ook rustig blijven voor de goal. Dat probeer ik ze bij te brengen.” Na ruim twintig jaar als trainer zit het met die ervaring sowieso wel goed en dus is het vertrouwen groot. “Ik wil gewoon meedoen voor de bovenste plekken, klaar. Het is lang geleden dat FIOS dat voor elkaar heeft gekregen, dus dat is een mooie uitdaging. Dat zou fantastisch zijn. Dan vergeten ze me hier nooit meer.” Van Leeuwen weet in ieder geval al precies hoe hij dat voor elkaar wil krijgen. “Het is een andere cultuur. Die jongens zijn heel enthousiast, misschien een beetje stug, maar als je ze voor je kunt winnen, doen ze alles voor je. We moeten vooral veel lol hebben samen.” Want, zo stelt de Rotterdammer: “Ik probeer alles zo eerlijk mogelijk te doen, met humor en een beetje dollen. Als je het naar je zin hebt, komt het succes vanzelf!”

Klik op FIOS voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FIOS voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.