John Emmerig wil MVV’27 ‘warm’ houden

0
272
MVV'27, voorzitter

Na 53 jaar rond te hebben gelopen in allerlei functies bij MVV’27, vond John Emmerig (65) eind vorig jaar de tijd rijp om zich beschikbaar te stellen als voorzitter van de Maaslandse club. “Ik hou van de warmte van deze club.”

Eén van zijn eerste officiële daden verrichtte Emmerig voor de laatste wedstrijd van MVV’27 1 voor de winterstop tegen OVV. In de bestuurskamer werd Bas van Buuren van het Maaslandse bedrijf BvB in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange trouwe hoofdsponsorschap van het eerste elftal. “Bas van Buuren is een geweldige man. Hij heeft veel gedaan voor ons, maar ook voor onze buren, korfbalvereniging ODO. Hij vindt het belangrijk dat jonge mensen kunnen sporten en heeft daar met zijn sponsoring mede voor gezorgd.”

De jarenlange sponsoring van het bedrijf past in de dorpscultuur van MVV’27. De voetbalvereniging neemt in Maasland een belangrijke plaats in de samenleving in en dat is ook terug te zien aan het aantal voetballende leden en vrijwilligers. “Daar zijn we ook enorm trots op”, zegt Emmerig. “Die warme identiteit, dat koesteren we.”

Met Emmerig komt er een echte insider op de voorzittersstoel te zitten. Als jongetje van twaalf jaar begon hij bij MVV met voetballen. In de 53 jaar die nu op sportpark De Commandeur achter hem liggen, was hij in verschillende gedaantes actief. Als keeper van het tweede en derde elftal, als coach/trainer pupillen, als coach/trainer dames en als bestuurslid technische commissie en ook maakte hij ruim twaalf jaar deel uit van de van de selectie.

“Ik ben keeperstrainer geweest van het eerste en het tweede, manager en ook teammanager en lid van de technische commissie. De afgelopen twee jaar ben ik teammanager geweest van het derde. Dat was geweldig om te doen. Ik heb het altijd mooi gevonden om met jonge jongens om te  gaan. Niet alleen vanwege het voetballen, maar ook om een luisterend oor te bieden en de verhalen aan te horen van de problemen die zij ondervonden in het opbouwen van hun leven.”

Pensioen

Nu hij met pensioen is, heeft hij de tijd om zich nog breder in te zetten voor zijn club. “Ik heb altijd een drukke baan gehad met veel verantwoordelijkheid. Ik vind dat je als voorzitter veel beschikbaar moet zijn en dat kon ik toen ik werkte niet garanderen. Ik heb diep respect hoe Pieter van Rijst de voorzittersrol heeft ingevuld. Drukke baan, jong gezin, ga er maar aan staan. Pieter is toevallig een goede vriend van mijn zoon.”

Bij zijn benoeming als voorzitter eind vorig jaar liet hij de leden weten eerst een ‘honderd dagen-onderzoek’ te gaan houden. “Ik wil de eerste honderd dagen gebruiken om met alle geledingen van de club te gaan praten en te discussiëren. Uiteraard heb ik zelf een bepaald beeld, maar dat is mijn beeld. Ik wil juist weten wat trainers, leiders en andere vrijwilligers over zaken vinden. Met die input kunnen we de weg naar de toekomst uitstippelen.”

Hij kan daarbij wel zeggen dat de kernwaarden van MVV’27 onveranderd zullen blijven. “Dat gevoel van een dorps- en familieclub waar mensen graag een vrijwilligersrol op zich nemen, moeten we koesteren. Tijden veranderen, maar onze eigen identiteit moeten we vasthouden.”

Klik hier voor meer informatie over MVV ’27
Lees hier meer artikelen over MVV ’27