Joël Antonio Videira van TEC Tiel: “Fit worden is prioriteit nummer één”

Vandaag spreken wij met Joël Antonio Videira, de verdediger van TEC Tiel. Afgelopen seizoen raakte Videira bij VVSB geblesseerd aan zijn knie en revalideert nu bij TEC Tiel. “Fit worden is prioriteit nummer één”.

Carrière
Joël Antonio Videira is 22 jaar en een multi inzetbare speler die in de verdediging maar ook op het middenveld uit de voeten kan. Videira begon met voetballen als spits bij de F-jes van Roda ‘46 in Leusden. “Ook heb ik kort voor vv Emst gevoetbald, waar ik door FC Twente werd gescout. Daarna heb ik ook nog in de jeugd gespeeld voor Sparta Nijkerk en DVS’33 Ermelo.” Na DVS’33 O19 was de verdediger naar de senioren gegaan. “Ik ben bij NSC Nijkerk in het eerste beland en via TEC Tiel en VVSB 1 weer terug bij TEC Tiel beland.” 

Hoogte- en dieptepunten
Videira heeft in zijn carrière vele hoogte- en dieptepunten ervaren. “Eén van de leukste momenten was het kampioenschap met DVS’33 O19. Daarnaast zijn de wedstrijden in de voorbereiding met TEC Tiel in het seizoen 2021-2022 zeker ook hoogtepunten. Ik had o.a. de hele wedstrijd tegen Jong FC Utrecht gespeeld. Een geweldige ervaring natuurlijk. Ook de contractondertekening bij VVSB was een mooi moment in mijn carrière.” Bij VVSB ervaarde de verdediger dan ook zijn dieptepunt. “Ik had bij VVSB een knieblessure opgelopen. Hierdoor kon ik niet 100% voetballen.”

TEC Tiel
Afgelopen seizoen verliet Videira VVSB en was hij zoekende naar een nieuwe club. “Helaas waren mijn zaakwaarnemer en ik erg laat waardoor er weinig opties waren. Ik kwam toen in contact met mijn oude trainer van TEC en mocht bij de club revalideren. Zo koos ik uiteindelijk voor TEC en lijkt het nu de goede kant op te gaan. Ik hoop weer snel volledig op sterkte te zijn.”

Dit seizoen staat TEC Tiel er niet erg goed voor. “Momenteel draaien we niet zo heel lekker en staan we  op de vijftiende plek in de tweede divisie. Ik ben wel van mening dat het goed gaat komen!” Teamprestatie is natuurlijk belangrijk, maar voor Videira ligt de focus bij het fit worden. “Het doel is om eerst weer 100% fit te worden om vervolgens daarna weer verder te kijken. Dat is prioriteit nummer één. Daarnaast ben ik ook bezig met extra één op één trainingen en houd ik mij aan een voedingsschema om op die manier zo sterk mogelijk terug te keren.”

Wij wensen Joël Antonio Videira veel succes dit seizoen!

Klik op TEC Tiel voor de laatste artikelen over de club.
Klik op TEC Tiel voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.