Jochem Hazelaar hoopt met SVOD’22 terug te keren naar eerste klasse

0
234
SVOD'22

Terugkeren naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Dat staat bij verdediger Jochem Hazelaar (26) met dikke letters bovenaan de sportieve wensenlijst. Slechts één seizoen duurde het avontuur voor fusieclub SVOD’22 op dat niveau, nadat het als Oostkapelle/Domburg in 2022 de titel pakte. ‘Dat niveau smaakt echt naar meer en ik denk ook dat we daar zeker op moeten kunnen meekomen.’

Hazelaar zegt het met de nodige overtuiging, daarbij gesterkt met de prestaties die hij en zijn ploeg dit huidige seizoen kunnen overleggen. Met een tweede plaats op de ranglijst van de 2e Klasse E is de linkspoot samen met zijn ploeggenoten volop in de race voor promotie of zelfs een eventueel nieuw kampioenschap. “Ik speel al ruim zeventien jaar hier bij de club en dat kampioenschap was geweldig om mee te maken en om de stap te maken naar dat niveau. Een podium wat voor mij zeker smaakte naar meer en dan is het teleurstellend dat het tot nu toe maar één seizoen heeft geduurd. Daarom hebben we als groep wel uitgesproken dat we opnieuw willen promoveren en dat we daarvoor alles in het werk gaan stellen.”

Lastige uitdaging

Toch beseft Hazelaar, die voornamelijk als linksback zijn wedstrijden speelt voor SVOD’22, dat het een meer dan lastig karwei zal worden om na de degradatie weer direct de stap omhoog te zetten. “Daar zijn we ons zeker van bewust. Want het is een sterke klasse waarin veel ploegen het elkaar lastig maken en waarin ook Heinenoord en MZC’11 geduchte concurrenten zijn voor ons. Ook zij hebben dezelfde ambitie en we zullen daarom elke week het maximale moeten brengen om ons doel te bereiken aan het eind van de rit.”

Blessure

Dit seizoen heeft Hazelaar, wiens broer Maarten ook in het eerste speelt, overigens ook al te kampen gehad met de nodige fysieke ongemakken waardoor hij deels moest toekijken vanaf de kant. “Klopt inderdaad. Een vervelend enkelblessure die blijft af en toe terugkomen. Vorig seizoen heb ik een enkelband verrekt en dat blijft een zwakke plek. In de winter blokte ik een bal tegen Kruisland en was het direct foute boel. Ik ging er doorheen en voelde direct dat het niet lekker zat. Balen, want je wilt zoveel mogelijk van waarde zijn en als je dan moet toekijken dan sta ik me wel op te vreten. En daarbij is het ook belangrijk om iedereen zoveel mogelijk fit te houden, want ten opzichte van concurrerende teams is onze kern niet heel erg groot dus hebben we iedereen ook écht nodig om resultaten te blijven boeken.”

De Oostkapellenaar geniet nog altijd van elke training en wedstrijd bij zijn club, waar hij op zijn zeventiende begon mee te trainen bij het eerste, zijn debuut maakte en ook eigenlijk sindsdien nooit meer uit het elftal verdween. “Het is een geweldig mooie club om voor te voetballen. Daarnaast ook een club waar alles goed is geregeld en waar we te maken hebben met hele trouwe supporters en vrijwilligers. De spelersgroep is ook al jarenlang bij elkaar en wordt geregeld aangevuld met een paar versterkingen van buitenaf. Noodzaak ook om bij te blijven en om iedereen scherp te houden.”

Ambitie

”We hebben vorig jaar geproefd aan de eerste klasse en dat smaakte voor mij naar meer. Je moet sneller denken en sneller handelen. Daarbij krijg je ook écht heel sterke tegenstanders waardoor je jezelf blijft ontwikkelen als speler. Voor mijn gevoel kan ik zo’n niveau zeker aan, al zullen we met z’n allen vol aan de bak moeten om terug te kunnen keren. We gaan er in elk geval alles aan doen.”

Klik op SVOD’22 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SVOD’22 voor meer informatie over de club.