Jeugdcoördinatoren willen bij jeugd SVOD’22 vooral rode draad borgen

0
270
image0 (1)
De jeugdafdeling van fusieclub SVOD’22 zit in de lift, tot tevredenheid van de jeugdcoördinatoren Jord Mesu eBart van Wuyckhuyse. Sinds 2022 hebben ze de coördineren rol op zich genomen en zien steeds meer en meer resultaat.

 

Het spelplezier moet, zeker bij de jeugd, zonder enige twijfel op één staan. Iedereen die lid is moet het binnen de vereniging naar zijn zin hebben. En als er plezier is, dan volgt normaal gesproken het presteren meestal vanzelf. We zijn bij de basis begonnen en op alle vlakken willen we dat met name de kaders helder zijn en de randvoorwaarden goed geregeld. Daar werken we hard aan en wordt ook in geïnvesteerdTrainers, begeleiders en ook spelers weten ons steeds beter te vinden en dat is precies wat we willen. In het verleden trainden we nog wel een elftal, maar nu werken we puur als coördinatoren in een meer overkoepelende rol, zegt Jord Mesu.

Hij voetbalde zelf in de jeugd en is nu nog altijd actief als speler bij het tweede elftal van SVOD22. Daarnaast vervult hij dus sinds de officiële fusie in 2022 de rol van jeugdcoördinator. Ik heb bij de jeugd, eerst al bij Oostkapelle jeugdteams getraind. Van de minis tot de JO13 en JO15. Voor mijn Cios-opleiding heb ik ook nog een jaartje bij de JO13 van Excelsior Rotterdam stagegelopen. Daarna was ik drie seizoenen trainer bij de JO17 hier op de club. En nu dus als coördinator, wat ik samen met Bart doe. Dat is wel prettig want om in je eentje een hele jeugdafdeling te coördineren zo echt too much zijn. Nu verdelen we de taken en dat werkt perfect.

Het duo werkt veel samen met het jeugd- en hoofdbestuur en heeft een duidelijke visie waar ze aan willen werken. De doorstroming vanuit de jeugd naar de senioren waarborgen is een belangrijke pijler die we willen realiseren, onmisbaar ook voor een dorpsclub. Daarnaast willen we trainers ook ondersteunen en proberen te ontwikkelen. Het is echt enorm dynamisch om met al die verschillende karakters en leeftijden te werken. Dat maakt het ook juist enorm leuk om mee bezig te zijn en om te proberen de rode draad die we voor ogen hebben door de gehele jeugdafdeling voor elkaar te krijgen.

De jeugd van beide verenigingen speelde in het verleden al met elkaar als Samengestelde Teams (ST)nog voor Oostkapelle en Domburg waren gefuseerd. Nu beide clubs zijn opgegaan in SVOD22 maakt dat het werken voor de coördineren toch nog wat makkelijker. Het is goed dat we destijds al zijn samengegaan omdat het op die manier mogelijk was in de jeugd om alle leeftijdscategorieënte kunnen waarborgen. Voor de ontwikkeling van de jeugdspelers ook het meest ideaal. Vandaar ook dat jesteeds meer clubs qua jeugdafdelingen ziet samenwerken. Nu het écht één vereniging is, maar het alles, bijvoorbeeld ook qua kleding en materialen een stuk eenvoudiger. We zijn nu aan het toewerken naar één gezamenlijk complex, wat alles nog meer zal optimaliseren in de toekomst.

We zijn in de winter van 2021/2022 echt gestart om deze koers in de te zetten en als je dan ziet hoe het nu ontwikkelt, dan geeft dat voldoening voor de tijd die we er met veel mensen al hebben ingestoken. Hopelijk gaat het op de langere tijd zijn vruchten afwerpen, want de club op niveau houden dat is wel wat we met zn alle voor ogen hebben.

Klik op SVOD’22 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SVOD’22 voor meer informatie over de club.