Jeugd zorgt voor veel reuring bij bloeiend Seolto

0
93

Seolto is al decennialang een gezellige vereniging in Zevenbergen. Generatie op generatie wordt de goede sfeer intact gehouden door de echte clubmensen. En momenteel zorgt een groep jongeren er zowel binnen als buiten het veld voor dat de dingen goed voor elkaar zijn bij de zaterdagclub.

Momenteel bestaat het gros van het eerste elftal van Seolto uit een groep dertigers, maar daar kan op korte termijn verandering in komen. “We hebben een lichting met goede jeugdspelers die bijna klaar zijn om de stap naar de selectie te maken”, zegt Yvo van Dorst. Hijzelf speelt voornamelijk in het tweede, dat fungeert als een soort opleidingsteam. Maar wie weet sluit hij volgend seizoen wel vast aan bij het eerste team. “Met het tweede maken we een moeizaam jaar door, we hebben niet altijd genoeg spelers. Wie weet ontstaat er na de zomer één groot selectieteam. Dat wordt de komende tijd duidelijk”, vertelt de rechtsback. “Maar het is fijn dat we een goede jeugdopleiding hebben, in de toekomst hopen we als club daar de vruchten van te plukken.”

Niet alleen op het veld vertolkt de jeugd een belangrijke taak voor Seolto, buiten de lijnen zorgen jongeren ook voor veel reuring in de kantine. “Met een groepje enthousiaste gasten hebben we de kantine onlangs een geslaagde opknapbeurt gegeven”, legt Van Dorst uit, die ook nog lid is van de pr-commissie.

Er is een nieuwe dj-hoek waar spelers van steeds een ander team elke laatste donderdag van de maand de muziek verzorgen op een feestavond. En sowieso is het clubgebouw voorzien van een leuke aankleding, waardoor er een leuke sfeer hangt als de traditionele clubavond op donderdag of de derde helft op zaterdag begint. “Met het eerste spelen we veel derby’s dit seizoen en dan is het altijd leuk om een feestje te houden na een thuiswedstrijd. Op zaterdagavonden staat de kantine dan lekker vol, veel mensen van buitenaf komen dan ook naar Seolto toe.”

Van Dorst komt zelf uit Noordhoek, maar sinds de A-jeugd speelt hij bij Seolto, de club die hij al goed kende door zijn vrienden. “De sfeer en het niveau spraken me aan en het is ondertussen echt een club naar mijn hart geworden”, zegt de hbo-student Sportcommunicatie, die zich als vrijwilliger graag inzet voor de pr-commissie. “We hebben een leuke, enthousiaste groep, waarmee we op een moderne manier communiceren over onze mooie club”, zegt hij.

Maar zelf voetballen vindt hij uiteraard wel het leukste. “Ik probeer altijd te komen trainen en in wedstrijden alles te geven voor mijn team. En vanuit Noordhoek ga ik het liefst op de fi ets naar de club toe, zodat ik op donderdag en zaterdag naderhand wat biertjes kan drinken. We zorgen met z’n allen ook graag voor een goede baromzet hè”, zo lacht Van Dorst, die zijn naam dus eer aan doet.

Vorig jaar vond de eerste editie plaats van de Moerdijk International Cup bij Seolto en ook in 2019 wil de club dit toernooi weer organiseren op sportpark De Meeren. “Ook bij dat toernooi willen we meer jongeren betrekken bij de organisatie”, zo meldt Van Dorst. “De nieuwe generatie staat klaar voor de club en zo hoort het ook.”