Jesse Simonse zowel bestuurslid als eerste elftalspeler bij Noormannen

0
281

WESTKAPELLE – Als Houdini in zijn beste dagen wist v.v. De Noormannen afgelopen seizoen op het allerlaatste moment te ontsnappen uit een bijna kansloze positie. Op de laatste speeldag werd gewonnen van FC Dauwendaele waardoor het degradatie én zelfs nacompetitie wist te ontlopen, tot opluchting van middenvelder Jesse Simonse. ‘Op de laatste wedstrijddag viel echt alles allemaal voor ons een keer de goede kant op.’

 Simonse (28) is al ruim tien seizoenen lid van de eerste selectie uit zijn woonplaats Westkapelle, de club ook waar hij op jonge leeftijd begon te voetballen. Maar inmiddels is hij naast basisspeler in het elftal van trainer Lennard Kerkhove ook alweer flink wat jaren vrijwilliger én bestuurslid bij ‘zijn’ Noormannen. Momenteel zelfs in de rol als bestuurslid commerciële zaken en waarnemend voorzitter. “De commerciële zaken is erg leuk om te doen en om te kijken op wat voor manier we daarin als club stappen kunnen maken. Verder ben ik ook betrokken in werkgroepjes en commissie die gericht aan het kijken is richting de toekomst. Waar willen we naartoe als vereniging, waar liggen kansen en bedreigingen. Want daar zijn we ons als club volop mee bezig.”

En dat is ook niet zo heel gek, gezien het feit dat Noormannen als het ware op een spreekwoordelijk eilandje ligt tussen grotere verenigingen en gefuseerde clubs. “Daar zijn we realistisch in, maar we willen zo lang mogelijk op eigen benen staan en de boel met elkaar op een mooi niveau draaiende houden. Dus dan vind ik ook dat ik als lid daaraan een bijdrage moet leveren. En in mijn geval vind ik het dan ook leuk om dat in een rol te doen waarbij ik ook een bepaalde verantwoordelijkheid heb.”

Het feit dat de club uiteindelijk het derdeklasserschap veilig wist te stellen. Dat zorgde bij iedereen wel voor de nodige opluchting, niet in de laatste plaats bij Simonse zelf. “We doen het eigenlijk al heel wat seizoenen met jongens die vooral uit eigen geledingen komen, met een enkeling die van buitenaf is gekomen máár wel binding heeft met De Noormannen. Dat is iets waar we  ook best trots op zijn. Alleen is het wel zaak om dat vol te houden. En iedereen voor de club zo lang mogelijk actief te houden. We hebben nu een héél jong tweede elftal, enkele jonkies zijn ook aangesloten bij ons eerste. Dus daarmee kunnen we het nog wel een aantal jaren rooien. Maar je ziet dat er een moment komt dat oudere spelers ermee stoppen of terugzakken. Dan is het wel zaak om actief te kunnen
blijven op dit niveau. Want ik vind dat we daar zeker thuishoren.”

Ook voor dit seizoen mikt de verdedigende middenvelder op klassenbehoud, waarmee hij ook direct de belangrijkste doelstelling aanmerkt. En voor zichzelf wil hij, zeker nu de ervaren topschutter Mark Minderhoud is gestopt, doorontwikkelen in een iets meer leidende rol binnen de selectie. De jonkies coachen, wegwijs maken en op sleeptouw nemen.  “Andere ervaren jongens moeten nu die rol oppakken tijdens trainingen en wedstrijden. En dan gaan voor handhaving, wan dat is gezien het afgelopen seizoen ook het meest realistisch. We moeten proberen om toch constanter te zijn én om te leren van gemaakte fouten. Iedereen is weer een jaartje ouder en dat neem je mee.
De klasse waarin we spelen kent een aantal sterke ploegen. Toch denk ik dat we voldoende punten moeten kunnen pakken om ons in veilige haven te gaan spelen. Al moeten we daar dan niet zo lang mee wachten als afgelopen seizoen…”

Klik op v.v. De Noormannen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op v.v. De Noormannen voor meer informatie over de club.