Jeroen van Dam aka ‘Jerooney’ is de muzikale aanvoerder van WVV’67 – 4

0
378
wvv-67-jerooney

Voetballen doet Jeroen van Dam (27) al sinds hij een jaar of vier was. Muziek maken is daarnaast ook al jarenlang een grote passie van de huidige aanvoerder van ‘ut Vierde’. Onlangs nam hij onder zijn artiestennaam Jerooney op Sportpark De Fortuin zelfs een heuse videoclip op voor zijn carnavalsnummer ‘Kelderklasse’. Het nummer is inmiddels op diverse platformen al zo’n 15.000 keer gestreamd.

“Dat is natuurlijk wel heel erg gaaf. Naast wekelijks mijn potje voetballen ben ik ook al mijn gehele leven met muziek bezig. In allerlei genres en op allerlei instrumenten heb ik wel al dingetjes gedaan en dat is gewoon een enorm mooie uitlaatklep. Ik speel drums, gitaar en schrijf nu ook regelmatig wel eigen muziek. Het was voor mij altijd wel een ‘bucketlistdingetje’ om eens in een echte studio een eigen plaat op te nemen. Dat werd dus ‘Kelderklasse’ en dat slaat wel aan. Het is een echte carnavalsplaat en om dat voor ruim drieduizend man tijdens het Brabantse Wal Festival te zingen dat was écht heel erg gaaf!”

Op het voetbalveld speelt Van Dam, die woonachtig is in Huijbergen en altijd eerst bij VIVOO voetbalde, inmiddels zo’n vier jaar bij WVV’67. “Dat bevalt perfect. Door de muziek kreeg ik steeds minder tijd om bij VIVOO prestatief te trainen en voetballen. Een aantal vrienden die hier bij WVV in het vierde spelen die vroegen me al vaker of ik niet bij hen kwam voetballen. Dat heb ik gedaan en nog geen spijt van gehad. We doen bovenin mee en drinken na afloop gezellig een potje bier, prima combinatie.”

Een lager elftal dat zeker niet op het hoogste niveau speelt, stevige katers, vergeten voetbalschoenen, lekker op de pot in de kleedkamer en heel veel ‘zagende tackles’. Het waren prima inspiratiebronnen voor Jerooney. “Ik heb voor het nummer Klederklasse héél veel uit eigen ervaringen kunnen putten en in de tekst komen ook een paar teamgenoten voor. Het zijn allemaal zaken die iedere voetballer die in een lager team speelt zéker zal herkennen haha. Maar ook sociale mediakanalen over de Kelderklasse vormden daarnaast een mooie inspiratiebron.”

Het hele nummer ontstond op slechts één nacht tijdens de coronaperiode. “Toen zat ik in isolatie en kon niet slapen. Ik heb toen de tekst geschreven, de akkoord bedacht en de melodie erbij gemaakt. Alles heb ik toen naar een producer gestuurd en zo is het gaan rollen. In de studio heb ik het allemaal ingezongen en ‘Kelderklasse’ was geboren. Alles heb ik tot nu toe zelf gefinancierd, want ik wilde het één keer goed doen. Dat het nu al zo’n tienduizend keer is gestreamd dat is wel heel gaaf natuurlijk. De zaal ging tijdens het festival ook aardig mee en toch wel kicken wanneer zoveel mensen het meezingen.”

Met het opnemen van de videoclip op Sportpark De Fortuin, kregen ook zijn ploeggenoten uit het vierde elftal van WVV’67 een bijrol en zijn dus nu ook allemaal te bekijken op YouTube. “Dat was vooral ook een heel leuke ervaring en we hebben de grootste lol gehad. Het zegt ook veel over de sfeer in de groep, waarmee we zowel op als naast het veld veel plezier beleven!”

Kelderklasse van Jerooney is onder andere te beluisteren op Spotify en te bekijken op: www.youtube.com/watch?v=EphQu2vmzjs 

Klik op WVV’67 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op WVV’67 voor meer informatie over de club.