Jelmer Nugteren voelt zich goed bij v.v. Heerjansdam

0
165

Jelmer Nugteren is 21 jaar oud, voetbalt al heel zijn leven bij v.v. Heerjansdam en is tegenwoordig woonachtig in Rotterdam. Hij is begonnen met voetballen toen hij vijf jaar oud was en kwam na een half seizoen in de A1 terecht bij het eerste elftal van de club. Jelmer was toen met zijn zeventien jaar de jongste speler van het team.

Vorig seizoen werd v.v. Heerjansdam achtste in de Eerste Klasse. Ze konden nog vijfde worden, maar lieten het op het eind liggen. Er stond een hecht team, alleen hadden we last van veel blessures, vooral aan het begin van het seizoen. ‘’Het was zelfs zo erg dat heel het middenveld op de tribune zat. Uiteindelijk hebben we het gewoon redelijk gedaan. Helaas is verdediger Mathijs Vermaat (33), de opa van de groep, vertrokken naar v.v. De Zwerver, maar we krijgen er gelukkig weer talentvolle jongens voor terug.” Ervaring kan zeker belangrijk zijn, maar een mix van ervaring en jonge spelers die ambitie hebben is ook belangrijk, vertelde Jelmer.

v.v. Heerjansdam wil zich in de toekomst meer richten op de doorstroming naar het eerste elftal, dit omdat momenteel deze doorstroming er niet voldoende is. Nu de focus hier meer ligt, gaat dit wel de goede kant op. “In de D’tjes en C’tjes zitten nu wat aardige voetballers, hopelijk kunnen die over een paar jaar doorstromen naar het eerste elftal. Maar op dit moment is dat nog niet aan de orde.”

Voor volgend seizoen heeft Jelmer nog geen echte verwachtingen. “Ik vind het moeilijk om daar iets over te zeggen. Eerlijk gezegd ken ik maar een paar clubs. Dus qua clubs zou je zeggen dat het niveau iets omlaag is gegaan, maar dat kan ook zeker komen omdat vorig jaar de competitie ook erg sterk was’’. Natuurlijk moet je elk seizoen iets beter doen, dus v.v. Heerjansdam gaat voor de top-5 dit seizoen.

Jelmer heeft wel ambitie om ooit hogerop te gaan voetballen en heeft ook al een aantal gesprekken gehad met verschillende clubs. Op dit moment zit Jelmer goed bij de club. “Andere redenen dat ik graag hier blijf zijn: Mijn studie, de makkelijke bereikbaarheid en ik ken iedereen hier.” Wanneer het moment juist is, zal Jelmer misschien de keuze wel maken om hoger op te spelen. Hij is pas 21 jaar, dus hij heeft hopelijk nog een aantal voetbaljaren te gaan. “Bij v.v. Heerjansdam heb ik mijn plekje, en weet ik dat ik aan het voetballen kom. Als ik eventueel een keer vertrek naar een andere club, dan is het aan voetballen toekomen ook niet zeker.” Promoveren met v.v. Heerjansdam zou Jelmer het allermooiste vinden.