Jay-Jay Meierdres wil na het kampioenschap met RBC doorstomen naar de derde divisie

0
593
Jay-Jay Meierdres-RBC Roosendaal

RBC 1 linksbuiten Jay-Jay Meierdres werd afgelopen zondag kampioen van de tweede klasse C. De ploeg won met 6-1 van Virtus en Jay-Jay maakte een prachtgoal vanuit de tweede lijn.

Carrièreverloop
Meierdres begon op zijn vijfde/zesde met voetballen bij Baronie. Bij Baronie speelde hij een aantal jaar, tot hij op zijn negende gescout werd door NAC Breda. Hier speelde hij tot zijn vijftiende, waarna hij helaas te licht bevonden werd. Hij besloot toen terug te keren bij Baronie, waar hij op zijn achttiende debuteerde in het eerste elftal. Hier speelde hij twee jaar in het eerste om vervolgens over te stappen naar SteDoCO dat uitkwam in de hoofdklasse. Van deze club verkaste hij naar RKSV Halsteren en later Unitas. Bij Unitas werd hij tijdens de corona periode kampioen in de hoofdklasse, waarna hij een jaar naar Achilles Veen ging. Hier werd zijn contract echter niet verlengd en dus maakte hij afgelopen zomer de overstap naar RBC.

Seizoen verloop
Het huidige seizoen verliep tot dusver erg goed voor RBC. “Al vroeg in het seizoen spraken we uit dat we kampioen wilden en moesten worden, maar we moesten het wel wekelijks laten zien. Dit ging erg goed. We hebben namelijk slechts één keer verloren en twee keer gelijk gespeeld.”
Voor het elftal ging de verwachting om kampioen te worden gaande weg het seizoen steeds meer leven. Na de met 4-3 gewonnen wedstrijd thuis tegen Antbibarbari kon het niet meer mis gaan voor de ploeg. Het elftal kwam toen namelijk op negen punten voorsprong op de nummer twee. “Deze overwinning maakte daarnaast iets los in onze groep. We werden nog hechter dan we al waren en hadden het gevoel dat we het kampioenschap niet meer mis konden lopen.”

De kampioenswedstrijd
De voorbereiding op de wedstrijd tegen Virtus verliep voor Meierdres net als iedere wedstrijd. De ploeg immers niet verwacht dat het wel eens de kampioenswedstrijd kon zijn. Toch was het publiek in grote getalen aanwezig. Er was zo’n 1400 man op de been om RBC naar de overwinning te schreeuwen. De wedstrijd verliep goed voor RBC en Meierdres zelf was met een prachtig afstandsschot vanuit de tweede lijn verantwoordelijk voor de 5-0. “Vanuit de zestien kwam ik in de bal en werd ingespeeld door Rhomar Boudzra, met een man in mijn rug. Ik deed net of ik naar rechts bewoog, maar maakte kapte naar links waardoor ik ruimte kreeg. Ik zag de keeper een stukje voor zijn goal staan en schoot de bal toen in de korte hoek over hem heen. Toen ik de bal raakte wist ik zeker dat die erin zou gaan.”
De wedstrijd eindigde in een 6-1 overwinning en de ploeg was uiteraard blij. Zeker toen ze er na de wedstrijd achter kwamen dat JEKA 2-0 voor stond tegen Antibarbari en dat ze dus kampioen zouden worden. “We hadden het niet in eigen hand en als groep hadden we niet verwacht dat JEKA zou winnen van Antibarbari. Pas na de wedstrijd hoorde we dat JEKA 2-0 voor stond en dat we kampioen waren. Dit was erg  fijn, omdat thuis kampioen worden toch nog iets mooier is dan als we eventueel volgende week kampioen waren geworden in een uitwedstrijd.”

Feest in de sponsorruimte:
Na de wedstrijd heeft Meierdres het kampioenschap goed kunnen vieren. Er was een DJ aanwezig en de sponsoren waren uitgenodigd. Tijdens dit feest is er voldoende gedronken en gedanst en Meierdres was hierom de ochtend erna een paar uur later aanwezig op zijn werk al had dat naar eigen zeggen wel een legitieme reden.

Ambities
Volgend seizoen wil RBC 1 bovenin mee draaien en een gooi doen naar promotie. Hierbij maakt het voor de ploeg niet uit of dit dan via het kampioenschap is of via de nacompetitie. “Uiteraard willen we het liefst kampioen worden, maar dat zal een stuk lastiger worden dan dit seizoen. Verder wil ik op persoonlijk vlak de club graag helpen naar het divisie niveau want daar hoort de club thuis.”

Klik op RBC Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RBC Roosendaal voor meer informatie over de club.