Jay Cosijn voelt zich prettig bij Walcheren

0
365

Zaterdag-derdeklasser Walcheren is bezig aan een opmerkelijk seizoen. De ploeg leek voor de winterstop af te stevenen op de titel, maar kende na de winterstop een zware terugval en eindigde daardoor op de derde plaats.

Op het moment van schrijven vecht de ploeg via de nacompetitie om promotie. Volgens de talentvolle Jay Cosijn kan het nog een leuk slot worden. “We trainen hard en hebben weer de juiste vorm te pakken.”

De 18-jarige linksbuiten miste het eerste half jaar van het seizoen. “Ik was de complete heenronde afwezig, omdat ik stage verplichtingen had voor mijn school. Toen ik net terug kwam, oogde de ploeg heel onzeker en zaten we in een dip. Dat was voor mij ook even wennen.”

Deze dip kostte Walcheren uiteindelijk het kampioenschap. Na het vertrek van Kevin Hollander en het aanstellen van interim-trainer Mick Vujovic kon de ploeg weer opnieuw beginnen. “We begonnen weer terug bij af en hadden als doel om in eerste instantie het vertrouwen in onszelf terug te krijgen. Dat proces heeft weken geduurd. We hebben met de gehele groep de schouders eronder gezet en iedere training hard ons best gedaan.”

Walcheren lijkt net op tijd klaar voor de nacompetitie. “We hebben de competitie goed afgesloten en hebben deze lijn doorgezet in de nacompetitie. Op bezoek bij tweedeklasser Krabbendijke wonnen we overtuigend met 0-3.”

Volgens Cosijn moet zijn ploeg het vooral van de teamgeest hebben. “Ik denk dat we met Maarten van Rosevelt een sterkhouder in ons midden hebben. Daarnaast hebben wij op alle posities redelijk goede spelers en moeten wij het vooral van ons collectief hebben.”

Ondanks de stijgende lijn van de laatste weken blijft de 19-jarige aanvaller kritisch. “We moeten ons op voetballend vlak nog veel verbeteren. Ik denk dat wij in ons spel meer rust moeten krijgen. Als ik naar mijzelf kijk, wil ik sneller en sterker worden. Daarnaast moet ik als aanvaller meer goals maken in de toekomst.”

Cosijn is nog jong en is ambitieus, maar voelt zich prima op zijn plek bij Walcheren. “Ooit wil ik een stap hogerop maken. Ik heb van de E-pupillen tot en met de B-junioren bij JVOZ gespeeld. Daar heb ik onder meer samen met Gianni Vandepitte gevoetbald, die nu bij NAC O-19 actief is. Ik wil ook zeker nog een stap maken, maar dat kan natuurlijk ook met Walcheren. Ik heb het hier voorlopig prima naar mijn zin.”