Jamie Lazaroms wil weer minuten maken

0
164

Jamie Lazaroms is 23 jaar oud en staat komend seizoen voor zijn eerste jaar bij v.v. Prinsenland. Hij heeft zijn hele jeugd bij sc Gastel gespeeld, maar kreeg de kans niet om bij het eerste van Gastel zijn talent te laten zien. Zelfs toen de eerste keeper van Gastel geblesseerd raakten, kreeg hij zijn kans niet. ‘’ Ik wou niet meer op de bank zitten, ik wou gewoon minuten maken’’, vertelde hij. Toen der tijd had Jamie ook geen zin om ergens anders te voetballen, en besloot hij te stoppen. Hij besloot om twee seizoenen aan vechtsport te gaan doen, maar begon uiteindelijk de teamsport toch te missen.

Het voetballen begon dus weer te kriebelen, en daarom begon hij zijn ritme weer op te doen bij vv Hoeven. Daar heeft hij na een seizoen de kans gekregen om te gaan voetballen bij vv Cluzona.  Daar heeft hij twee seizoenen alles gespeeld, en werd hij kampioen. ‘’Dat was wel een van mijn hoogtepunten’’, zegt hij. Hij heeft daarna de overstap naar Halsteren, maar daar staat Ariën Pietersma, een hele goede doelman volgens Jamie. ‘’ Ik heb daar wel veel geleerd, maar wou weer spelen, daarom heb ik de overstap naar Prinsenland gemaakt’’, vertelt hij.

Hij wist al vroeg dat een carrière als doelman hem wel zou liggen. Hij is maar een half jaar in de F-jes veldspeler geweest, maar na die periode wist hij dat hij keeper wou worden.

De keuze voor Prinsenland was redelijk snel gemaakt. ‘’Ik had een fijn gesprek met de trainer Daan Uithof, heb net in de buurt een huisje gekocht met mijn vriendin en wou zoals ik eerder al aan gaf gewoonweg spelen’’, aldus Jamie. Hij wil vaste kracht worden en een bijdrage leveren aan het succes van een team. In totaal had hij maar liefst acht clubs waar hij kon voetballen, maar koos voor de club die op zaterdag voetbalt, wat voor hem ook ideaal was in verband met zijn werk.

Vorig seizoen was Jamie al jeugd coördinator bij Prinsenland, waar hij inmiddels al mee gestopt is omdat hij er te weinig tijd voor had. Hij hielp mee met de teamindelingen, hielp mee met trainingen en hij gaf af en toe een clinic aan de jeugd.

Zijn mooiste moment zoals hij eerder aangaf heeft hij beleefd bij Cluzona in de Derde Klasse. ‘’Het kampioenschap, waar ik mijn bijdrage aan heb kunnen geven was echt iets om niet te vergeten’’, zegt hij trots. Met maar 28 doelpunten tegen en vaak de nul gehouden was het een uitstekend seizoen voor hem en zijn toenmalige club.

Als hij een wedstrijd speelt, is hij niet snel tevreden. Hij is pas tevreden als hij de nul heeft gehouden, en geen enkele fout maakt. Zelfs als de tegenstander een onhoudbare bal erin schiet, voelt het voor Jamie als een fout ‘’ Pas na de wedstrijd kan ik de goal relativeren, maar tijdens de wedstrijd trek ik het mijzelf aan’’, aldus Jamie.

Twee weken geleden is Prinsenland begonnen met trainen. Hij wil graag terug naar de Tweede Klasse volgend seizoen, hij vindt dat de top drie wel behaald moet worden. Over het kampioenschap wil hij nog niet spreken; ‘’Ik vind dat je eerst naar het collectief moet kijken, aan elkaar moet wennen en dan na een paar wedstrijden pas gaan kijken waar je staat als team’’. In de Derde Klasse moet je geen enkel team onderschatten, hij vindt dat je elk team als geduchte tegenstander moet zien, en elke wedstrijd weer moet kijken hoe je gaat voetballen tegen zo’n tegenstander. Hij hoopt dat hij volgend seizoen minder dan 30 doelpunten tegen krijgt, en alles speelt. Hij heeft in ieder geval zin in het komende seizoen, met veel speelminuten en mooie wedstrijden.