In gesprek met Willem Timmermans van Achilles Veen

Vandaag zijn we in gesprek met Willem Timmermans. De 20-jarige buitenspeler speelt al zijn hele leven bij Achilles Veen. Aan het begin van dit seizoen mocht hij proeven hoe het was bij het eerste. Dit smaakte voor hem naar meer.

Introductie
Willem Timmermans is een 20-jarige voetballer die al zijn hele leven bij Achilles Veen voetbalt. Hij komt als rechts- of linksbuiten het besten uit de voeten. ‘’Ik ben een snelle en vooral aanvallende voetballer met veel techniek en loopvermogen. Ik voetbal al sinds mijn derde en ik ben begonnen bij de kabouters. Op dit moment speel ik in het tweede van Achilles Veen. Toen ik dertien was zat ik op de voetbalschool bij VV Desk dat werd georganiseerd door (toen nog) RJO RKC/Willem2. Ik ben toen gevraagd of ik bij VV Desk in de D wou aansluiten wat toen hoofdklasse speelde, maar dit heb ik niet gedaan.’’

Dagelijks leven
In het dagelijks leven volgt de voetballer de opleiding junior assistent accountant ik de opleiding junior assistent accountant. ‘’Ik zit 1 dag in de week op school en de rest van de week werk ik op kantoor bij VGO-advies in Gameren. Ik werk ook nog bij NietZomaarHout in Wijk en Aalburg als ik tijd over heb. Daarnaast doe ik nog auto’s wassen en auto’s verkopen. Dus mijn week zit altijd goed volgepland.’’

Hoogte- en dieptepunt
Aan het begin van dit seizoen mocht de buitenspeler meedoen met het eerste van Achilles Veen. Hij heeft hier de voorbereiding van het seizoen meegedaan. ‘’Ik heb toen mijn debuut mogen maken tegen Ajax amateurs en toen heb ik de 1-1 gescoord en hebben we daarna 2-1 gewonnen. Dat is ook gelijk mijn hoogtepunt in het voetbal. Het dieptepunt van het voetbal was voor mij bij de JO19. We waren heel dichtbij, maar werden helaas net geen kampioen.’’

Ambities
Voor in de toekomst heeft Willem als ambitie om een vaste speler te worden bij Achilles Veen 1. Verder heeft hij voor dit seizoen ook wat doelen voor zichzelf gesteld. ‘’Mijn persoonlijke doelen voor nu zijn handhaven in de reserve hoofdklasse met Achilles veen 2 en zoveel mogelijk doelpunten maken.’’

Liefde voor de sport
Buiten zijn drukke werkleven houdt Timmermans ervan om te voetballen. Voetbal is dan ook erg belangrijk voor hem. ‘’Wat voetbal zo belangrijk voor mij maakt is, omdat het mijn hoofd leeg maakt als ik aan het voetballen ben. Verder vind ik voetbal gezellig en leuk om te doen.’’ Echte rituelen voor een wedstrijd heeft de student niet. Hij werkt elke wedstrijd gewoon keihard om een zo goed mogelijke pot op de mat te leggen.

Lovende woorden
De persoon waar Willem lovend over is, is zijn nieuwe trainer Bas van Loon. ‘’Op de eerste training kreeg Bas een hartstilstand. Dit heeft ons allemaal erg laten schrikken, maar gelukkig is het nu weer goed met hem. Ik vind het erg knap dat hij alles zo snel weer oppakt en nu gewoon weer onze trainer is.’’

Wij wensen Willem veel succes dit seizoen!

Klik op Achilles Veen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Achilles Veen voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.