In gesprek met Vincent de Klerk van Dubbeldam

Vincent de Klerk is als trainer terug in de Drechtsteden. De man die in 2017 met een Houdini-act Papendrecht in de tweede klasse hield, is dit seizoen de verantwoordelijke man bij de zaterdagtak van Dubbeldam.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

DORDRECHT – Met zijn kunststukje op Slobbengors was zijn naam als trainer gevestigd. Zwaluwe uit het Brabantse Lage Zwaluwe sloeg toe en haalde de toen 32-jarige coach binnen. Hij zou er drie jaar tot tevredenheid blijven en eindigde vorig seizoen op plaats zes in de derde klasse. Wat hij bij Papendrecht presteerde, grensde aan het onmogelijke. De Klerk stapte na het ontslag van hoofdtrainer Mark Weel in, met een hopeloos lijkende achterstand van liefst dertien punten, maar speelde zich met zijn team op de laatste speeldag in veiligheid.

Dubbeldam kwam al in december 2019 met een goed verhaal bij De Klerk. ,,Bij Zwaluwe was de intentie om met mij nog eens twee jaar te verlengen. Daar sprak waardering uit, maar ik zocht ook een nieuwe uitdaging bij een club die mij aansprak. Dat gevoel kreeg ik meteen bij Dubbeldam. Volgens mij met 1200 leden en zo’n achterban een ’sleeping giant’. Als ooit dat nieuwe complex er nog eens komt, kan het alleen maar gaan groeien. Veel andere Dordtse verenigingen kunnen daar last van krijgen.”

Bij het goed georganiseerde Dubbeldam komt De Klerk in een ander ritme. De trainingen zijn op maandag en woensdag. Dat heeft te maken met de enorme intensiteit bij Dubbeldam, dat elke dag moet puzzelen om iedereen te kunnen laten trainen. De Klerk wist natuurlijk wat werken bij Dubbeldam inhoudt. ,,Maar nu ik er vanaf 1 augustus werkelijk actief ben, ervaar ik pas hoe groot de club met een enorme jeugdafdeling en het meisjesvoetbal is.” De Ambachter – hij kwam als voetballer uit voor ASWH, IFC, Pelikaan en Papendrecht – voelt zich aan de Dordtse Schenkeldijk als een vis in het water. ,,Je mag niet alles afmeten aan de resultaten in oefenwedstrijden, maar de 2-2 tegen Alblasserdam stemde tot tevredenheid. Het zag er goed uit. Ik stel vast dat een aantal spelers nog beter kan. Het kan dus een mooi seizoen worden. Wij weten na de openingswedstrijd van de competitie tegen Nieuwerkerk meteen waar wij aan toe zijn. Die ploeg leek vorig seizoen kampioen te gaan worden. Door corona lukte dat niet.” De Klerk, docent lichamelijke opvoeding in Zwijndrecht, hoopt dat zijn team er bij de competitiestart meteen staat. ,,Die gasten zijn gretig en er wordt super getraind, dus conditioneel moet het goed zitten.”

Klik hier voor meer informatie over Dubbeldam
Klik hier voor meer artikelen over Dubbeldam

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.