In gesprek met Vince van Gastel van FC Bergen

0
130

BERGEN OP ZOOM – Voetbalclub FC Bergen maakte na één seizoen reserveklasse in september jl. terug haar opwachting in het standaardvoetbal. In de 4e Klasse C van het zaterdagvoetbal bezet het puntloos de laatste plaats, maar toch ziet Vince van Gastel duidelijke progressie én perspectief.

HappyPoint_desinfectie
“Sportief gezien hebben we in de eerste vier wedstrijden niet de resultaten geboekt waarop we hadden gehoopt, zelfs nog geen punten gepakt. Maar toch zie ik wel heel duidelijke vooruitgang. We hebben een heel erg jonge groep, want ik denk dat van de achttien spelers die we hebben er momenteel zeker dertien jonger zijn dan achttien jaar. Alleen Michiel Wilting en ikzelf zijn een stuk ouder en moeten dus voor de ervaring en routine zorgen. En hoewel het sportief nog niet het gewenste resultaat heeft gebracht, heb ik het wel enorm naar mijn zin.”

De 27-jarige Van Gastel, die voornamelijk speelt als linksback of linkshalf, probeert de jongere spelers daar waar mogelijk te steunen en te helpen. Want het merendeel is doorgeschoven vanuit de jeugdafdeling en missen dus de ervaring van het spelen bij de senioren. “En die manier van voetballen is natuurlijk totaal anders. Maar toen vanuit de club het plan kwam om terug in de standaardklasse te starten en dan met een heel jonge elftal weer opnieuw te starten, toen zag ik dat direct wel zitten. Het is een geweldige uitdaging om te proberen op deze manier FC Bergen weer stapjes omhoog te laten zetten. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Van Gastel is pas op zijn 16e begonnen met voetballen, nadat hij daarvoor actief was als honkballer en via enkele vrienden met het voetbal én met FC Bergen in aanraking kwam. “We voetbalden altijd op een veldje naast het sportveld. Toen vroegen ze om eens een keertje mee te trainen en sindsdien ben ik altijd bij de club actief gebleven. Ik heb nooit de behoefte gevoeld, ook niet toen we sportief steeds in een neerwaartse lijn terecht kwamen, om elders te gaan spelen. Ik ken iedereen hier, vind het een gezellige club en dat is me dan veel meer waard dan een overstap te maken. En nu we met dit traject bezig zijn, wil ik er ook alles aan doen om dat te doen slagen.”

En daarin ziet hij nog altijd voldoende lichtpuntjes, ondanks dat hij met zijn team puntloos onderaan staat sinds de hernieuwde ‘corona-break’. “Dat stilleggen kwam echt op een klotemoment, want waar we in het begin van de voorbereiding en in de competitie al snel in wedstrijden tekort kwamen, daar deden we in de laatste pot tegen Boeimeer heel lang erg goed mee. Je ziet dat jongens dingen oppikken en dat zie je terug in wedstrijden. Dit seizoen is voor ons vooral wennen én bouwen. Volgend seizoen willen we verdere stappen zetten. Dat de corona de progressie even stil doet staan is jammer voor ons op dit moment.”

Toch is de routinier hoopvol voor wat betreft de voortgang als er dit seizoen weer gespeeld mag gaan worden. Want momenteel ligt het bij de vierdeklasser allemaal stil. “Je mag trainen in kleine groepjes, maar daar zagen we niets in. Het is nu vooral zaak dat iedereen voor zichzelf aan de fitheid werkt. Want dat zal toch nodig zijn voor iedereen. We zitten in een heel pittige klasse met goede tegenstanders. Ik had echt het gevoel dat de eerste punten eraan zaten te komen, maar toen stopte de competitie weer. Dus die eerste overwinning die zal helaas pas in 2021 realiteit worden…”

Klik hier voor meer informatie over FC Bergen
Klik hier voor meer artikelen over FC Bergen