In gesprek met Tim van der Hoeven van DVO’32

Tim van der Hoeven is momenteel met DVO’32 bezig aan een opmars. Het elftal had een slechte start met vier verloren wedstrijden op een rij. Nu heeft de ploeg uit Vlaardingen de weg naar boven gevonden, want aan de laatste drie wedstrijden werden zeven punten overgehouden.

ZZP_Timmerteam

Op 7-jarige leeftijd begon Tim in de F1 bij Zwaluwen. “Tot en met de B1 speelde ik bij Zwaluwen. Via Youri Schoonderwalt (momenteel keeper bij ADO Den Haag 1) kwam ik in contact met Jeff Stans, die destijds trainer was van VFC O19. Na een goed gesprek met Jeff en zijn assistent besloot ik om de stap naar VFC te maken om daar in de derde divisie te gaan spelen en mezelf verder te ontwikkelen als voetballer.”

Jeff Stans vertrok bij VFC en Tim had nog altijd de droom om minuten te maken in de hoofdmacht van Zwaluwen. Dit deed hem dan ook terugkeren. “Na het kampioenschap in de hoofdklasse bij Zwaluwen O19 stroomde ik in mijn eerste jaar als senior door naar het eerste van Zwaluwen. Vervolgens heb ik bij Zwaluwen twee jaar in het eerste gespeeld. Omdat ik het bij Zwaluwen veelal moest doen met korte invalbeurten besloot ik om een stapje terug te doen en om bij DVO’32 te gaan voetballen om daar wel wekelijks te spelen.” Momenteel is de aanvallend ingestelde speler bezig aan zijn tweede seizoen bij DVO’32.

De buitenspeler baalt nog steeds van het niet helemaal slagen bij Zwaluwen, maar heeft hier ook zijn leermomenten uit kunnen halen. “Om het een dieptepunt te noemen, vind ik wat overdreven, maar ik vind het wel jammer dat ik niet ben uitgegroeid tot basisspeler in het eerste van Zwaluwen. Ondanks dat ik maar drie keer in de basis ben gestart en veel invalbeurten heb doorgemaakt, heb ik wel veel geleerd in mijn periode bij het eerste van Zwaluwen.” Daarentegen heeft de middenvelder ook verschillende hoogtepunten mee in zijn nog altijd jonge carrière. “Mijn hoogtepunt in het voetbal is het kampioenschap met Zwaluwen O19 onder Frank Boer, in mijn laatste jaar in de jeugd. Daarnaast heb ik zeven keer het Vlaardings Kampioenschap gewonnen.”

Momenteel is DVO bezig met een opmars in de derde klasse. “Het huidige seizoen verloopt tot dusver moeizaam. We zijn slecht begonnen met vier nederlagen in de eerste vier wedstrijden, maar we komen langzaam maar zeker steeds beter in vorm. Dat blijkt uit de laatste drie wedstrijden, waarin we twee keer wonnen en één keer gelijkspeelden.” De linksbuiten annex aanvallende middenvelder is erg optimistisch over de eindstand van de competitie. “We komen steeds beter in ons spel en daarom heb ik er vertrouwen in dat wij moeten eindigen bij de bovenste vier van de competitie. Verder dan dit seizoen wil ik niet kijken, omdat ik eerst dit seizoen moet uitgroeien tot een belangrijke speler bij DVO’32.”

Meer informatie over DVO’32? Klik hier.

Klik hier voor meer artikelen over DVO’32.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.