In gesprek met: Thomas van Dijk speler DHV 1

0
101

Thomas van Dijk begint aan zijn vierde jaar bij DHV. De pas twintigjarige verdediger kwam al toen hij 17 was binnen bij de club en speelt sindsdien in DHV 1. Hij doorliep de gehele jeugd bij V.V. Virtus en vanaf JO11 elk selectie elftal.

Na een jaar Virtus JO11-1 mocht hij al doorstromen naar JO13-1. In dit team heeft hij ruim drie jaar gespeeld. Echter mocht hij na één jaar JO15-1 te hebben gespeeld naar JO19-1. In deze tussentijd werd hij op 15-jarige leeftijd uitgenodigd door NAC Breda en mocht hij een aantal keer komen trainen. Uiteindelijk viel hij af van de selectie en keerde terug bij Virtus. “Je hoor het niet vaak dat een 14 of 15-jarige in JO19-1 speelt.” Na drie jaar in JO19-1 bij Virtus te hebben gespeeld besloot hij na een goed gesprek met de voorzitter te verkassen naar DHV in Zevenbergschen-Hoek.

“Mijn ervaring bij NAC was mooi om meegemaakt te hebben. Helaas mocht het niet zo zijn. Uiteindelijk moet je gewoon beter zijn dan de jongens die er al zijn. Ik was niet echt slecht, maar niet veel beter. Ik heb daar best veel last van gehad, omdat ik toch wel had gehoopt om door te gaan. Je weet dat het altijd lastig zal zijn, maar dan krijg je zo’n kans en dan komt dat wel als een klap kan ik je vertellen.”

Hij sloot op 17-jarige leeftijd aan bij DHV 1 waar hij overigens nog steeds speelt. “Ik verbaas me er altijd nog over hoeveel mensen er bij deze club voor je klaar staan en dingen voor je doen binnen de club. Alles is ook super goed geregeld en dat vind ik bijzonder aan eigenlijk zo’n kleine club.”

DHV 1 komt momenteel uit in de vierde klasse op zaterdag. “Eigenlijk zijn we verplicht om dit jaar te promoveren. Als ik kijk naar de selectie en de spelers die hier rondlopen zijn we verplicht om binnen een jaar terug te keren naar de derde klasse.

De centrale verdediger gaf ook aan dat de gemoedelijkheid op de club erg gewaardeerd wordt. “Na de wedstrijd of training doen we vaak nog een drankje in de kantine. Er wordt ieder jaar ook wel een of twee keer een teamuitje georganiseerd. Zo zijn er ook genoeg activiteiten op de club die voor ons geregeld worden, ja dat zijn dingen die er wel bij horen.”

“Zo komen er jongens van DHV 1 uit Breda, Papendrecht en nog veel andere plaatsen. Op de club is het een soort van vreemdelingenlegioen, maar eigenlijk voelt dat helemaal niet zo.”

Waar Thomas vaak bescheiden is heeft hij veel lof over medespeler en aanvaller van DHV 1: Jeffrey Bakx. “Die heeft wel iets om het nog verder te schoppen dan DHV, daar ben ik wel van overtuigd. Ik denk wel als hij zijn best doet en er echt voor gaat dat hij de hoofdklasse of eerste klasse wel aan zou kunnen.”