In gesprek met Thom den Besten van V.V. Nieuw-Lekkerland

0
203

Thom den Besten (21) speelt al zijn hele leven bij V.V. Nieuw-Lekkerland. De linksbenige centrale verdediger maakte op zijn zeventiende zijn debuut voor het eerste elftal. Na een wat wisselvallige periode met blessures, wilt de Nieuw-Lekkerlander komend seizoen vechten voor een plek in de basis!

Den Besten begon op zijn vijfde met voetballen bij V.V. Nieuw-Lekkerland. Hier heeft hij zich vanaf de kabouters omhoog weten te werken tot aan het eerste elftal.
“Ik heb mijn gehele loopbaan bij Lekkerland gespeeld. Ik heb hier een hele leuke jeugd gehad. In de periode ben ik soms vervroegd over gegaan. Zo ging ik vroegtijdig naar de B’tjes en de A’tjes. Op mijn zeventiende mocht ik mijn debuut maken voor het eerste elftal, uit bij Pelikaan. We stonden 1-0 voor en tijdens mijn warming-up werd het 1-1. Helaas verloren we de wedstrijd uiteindelijk nog met 2-1. Gelukkig was het de laatste wedstrijd van het seizoen en ging het nergens meer om.”

Het jaar na zijn debuut sloot Thom definitief aan bij de selectie. In de periode bij het eerste elftal sprongen er voor hem twee wedstrijden uit. Beide waren tegen Kloetinge.
Kloetinge is altijd een van de betere teams in onze competitie. De eerste wedstrijd die me bij blijft zat ik nog niet vast bij het eerste, maar mocht ik meedoen. We wonnen deze wedstrijd thuis van Kloetinge met 2-1. Dit terwijl zij koploper waren. De andere wedstrijd is een stuk recenter. Dit was de laatste wedstrijd voordat alles stop werd gezet. Wederom stond Kloetinge bovenaan en wonnen we met 3-0. Hierdoor zijn zij uiteindelijk niet gepromoveerd.”

Helaas heeft Den Besten ook wel wat last van blessures gehad. Door blessures aan zijn lies en knie heeft hij twee keer een half jaar moeten missen.
“In de B1 had ik veel last van m’n lies. Na een scan bleek uiteindelijk dat er iets in mijn heup was waardoor ik pijn had in m’n lies. Dit moest ik verhelpen door middel van fysiotherapie. De eerste wedstrijd van de afgelopen competitie raakte ik geblesseerd aan mijn knie. Ik had verrekte kniebanden en lag er uit tot aan de winterstop. Ik speelde de tweede seizoenshelft vooral bij het tweede, omdat ik niet op de bank wilde zitten. Helaas heb ik door de coronacrisis niet heel veel meer kunnen spelen dit jaar.”

Ambities om op dit moment hogerop te gaan heeft Thom nog niet. De focus ligt nu vooral op een basisplek bij de eerste klasser uit Nieuw-Lekkerland.
“Ik wil allereerst de vaste centrale verdediger worden bij Nieuw-Lekkerland. Daarna kijken we wel weer verder. Ik wil zeker kijken waar het plafond ligt, maar ik heb geen plan uitgestippeld. De focus ligt nu vooral op komend seizoen!”

Het afgelopen seizoen verliep voor Nieuw-Lekkerland uiterst positief. Het eerste stond stevig derde en het tweede elftal stond met vijf punten los bovenaan.
“We kunnen er niks aan doen. Soms zijn er belangrijkere dingen dan voetbal. Het doel voor volgend seizoen is eigenlijk gewoon om deze lijn door te trekken. We gaan sowieso voor een periode. Het zal helemaal top zijn als we kunnen meevechten voor de titel!”

Komend seizoen staat er een nieuwe trainer aan het roer bij Nieuw-Lekkerland. Den Besten kent hem al vanuit de jeugd en verwacht dat het een goede zet zal zijn.
“Bert Buizert ken ik al een beetje vanuit m’n tijd als jeugdscheidsrechter. Bert is bij ons ook trainer geweest van een jeugdteam, dus toen kwam ik wel eens met hem in contact. Ik heb er altijd een positief gevoel bij gehad. Ook over de nieuwe assistent Jan Verveer heb ik goede dingen gehoord. Hij was hoofdtrainer toen ik nog in de jeugd speelde, maar via mijn broer heb ik begrepen dat het een goede kerel is. Ik kijk er naar uit om met ze aan de slag te gaan!”

Klik hier voor meer informatie over V.V. Nieuw-Lekkerland.