In gesprek met Thijs Zantboer van VV Steenbergen

Thijs Zantboer is zich vanaf kleins af aan al enorm aan het ontwikkelen. Momenteel voetbalt de aanvalsleider voor het eerst in de selectie van VV Steenbergen. De 20-jarige spits voelt zich in Steenbergen helemaal thuis en hoopt in de toekomst nog grotere stappen te gaan maken.

HappyPoint_desinfectieDe kabouters
Ondanks dat Zantboer afkomstig is uit Welberg, begon zijn carrière bij VV Steenbergen. “Ik koos voor VV Steenbergen, omdat mijn vader hier ook voetbalde en de jeugd speelde op een hoger niveau. Vanaf je vijfde mocht je meetrainen bij de kabouters. Ik kon hier echt niet op wachten en begon al mee te trainen op mijn vierde.” Zantboer bleef hard trainen en werd al snel ontdekt door de KNVB. “Ik werd gescout voor de KNVB, maar viel helaas af bij de eerste ronde. Dit motiveerde mij om nog harder te gaan trainen.” Het doorzettingsvermogen van de jonge aanvaller werd beloond en uiteindelijk mocht Zantboer bijna vier jaar voetballen bij de KNVB. “Het was extra leuk dat ik veel jongens van andere clubs leerde kennen.” Zantboer viel meermaals op en werd gescout door NAC Breda. “Ik werd gevraagd voor een stage bij NAC Breda, hier heb ik het geschopt tot de laatste ronde. Uiteindelijk heb ik de selectie helaas net niet kunnen halen.”

Blessures
Zantboer wilde zich verder ontwikkelen en koos voor een stapje hogerop bij RBC. Helaas kende de aanvaller vele tegenslagen bij de oranjehemden uit Roosendaal. “Mijn botten groeiden sneller dan mijn spieren, waardoor ik een half seizoen uit de roulatie lag. Het duurde dan ook weer een tijdje voordat ik op mijn oude niveau was.” Het avontuur in Roosendaal was echter van korte duur. Via zijn oude liefde VV Steenbergen, maakte de aanvaller een overstap naar de o-19 van MOC’17. “Dankzij de corona-uitbraak is dat seizoen anders afgelopen dan ik had verwacht. Wel ben ik met maar liefst 17 doelpunten topscorer geworden.”

Oude liefde
Afgelopen zomer stond Zantboer voor een lastige keuze. “Ondanks dat MOC’17 me veel vertrouwen had gegeven heb ik toch de keuze gemaakt voor VV Steenbergen. Beide ploegen spelen op hetzelfde niveau en Steenbergen is makkelijker aan te rijden.” Zantboer maakte voor het eerst deel uit van de hoofdmacht van het elftal uit het gelijknamige dorp. Hij begon dan ook fit en getraind aan het seizoen in Steenbergen. “Omdat ik de stap maakte naar het seniorenvoetbal, wilde ik conditioneel een voorsprong hebben. In het begin was dit wel even wennen, maar naarmate het seizoen vorderde kwam ik er steeds lekkerder in. Jammer dat de competitie niet lang heeft geduurd.”

Trainerscarrière
Voor Zantboer bestaat er maar één passie en dat is voetbal. “Met name het gevoel van scoren en winnen is het mooiste wat er is. De blijdschap, zeker na een mindere periode, is met niks anders te vergelijken.” Momenteel deelt de jonge spits deze passie met de talenten van de Jo-11 uit Steenbergen. “Ik ben een sportief persoon met een enorme winnaarsmentaliteit. Dit wil ik graag overbrengen op de talentvolle groep die ik training geef.” Naast het voetbal houdt Zantboer zich vooral bezig mijn zijn opleiding ondernemerschap en Retail management. “Deze opleiding sluit ook perfect aan bij mijn eigen kledingmerk GIVALRI. Met GIVALRI willen wij het beste uit ondernemende en sportieve personen halen.” Dit sluit perfect aan bij de voetbalstijl van de ambitieuze aanvaller.

Foto: Mark Koenraadt

Meer artikelen lezen over VV Steenbergen? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Steenbergen.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.