In gesprek met Theo Hijmans van WSC

Theo Hijmans (54) loopt al vanaf zijn zevende jaar rond bij WSC. Hij regelt hier van alles voor de gehele accommodatie. S’ochtends is hij dan ook al te vinden bij de klusploeg en in de avond als teammanager bij het eerste elftal van de JO19-1.

‘’Ik vind het gewoon leuk om met de groep van het eerste te zijn. Met de jeugd vind ik het ook eveneens geweldig. Daar ben ik ook wel een gezien persoon om t zo maar te zeggen.’’

Voor het eerste elftal regelt Heijmans de randzaken zodat de spelers en trainers iedere keer weer soepel de week door kunnen komen. ‘’Ik moet in een groepsapp zorgen voor de algemene informatie voor de spelers. Ik heb al een auto gekregen van een sponsor die dat tot mijn beschikking stelde. Verder leg ik de spullen klaar voor de wedstrijd.’’

Vroeger heeft Heijmans uiteraard ook gespeeld voor WSC. Geen groot talent, maar uiteindelijk gaat het in het voetbal vooral om het plezier. ‘’Gewoon lekker in de lagere elftallen, altijd leuk. Ik heb heel mijn leven nu bij de club gezeten en blijf hier ook tot aan mijn dood, absoluut.’’

Na zo’n lange tijd bij de club maak je veel mee. Van alle mooie momenten bij de club heeft Heijmans een aantal recente hoogtepunten. ‘’Ik weet niet meer precies wanneer het was, maar dat was nog in een andere competitie. Toen was ik nog bij de JO17-1, maar toen zijn we kampioen geworden. Dit jaar hebben we met de JO19-1 ook de beker gepakt, dus dit was wel een topseizoen. Ook een aantal keer met Theo van den Boogaard gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Een van mijn mooiste wedstrijden is ondanks dat we die verloren, WSC tegen Baardwijk. Er waren heel veel toeschouwers en dat vind ik gewoon machtig.’’

Theo is een echt man van de club, dat is de gemeente niet onopgemerkt gebleven. “Ik ben uitgeroep door de regionale krant en de Rabobank tot held van de club. Dit houdt in dat ik mezelf als het ware het meest inzet voor WSC. Ik zat ook bij de provinciale van Noord-Brabant. Hier was een verkiezing van de clubhelden 2019, maar daar eindigde ik als derde.”

Dat hij veel doet, uit zich ook in de waardering die hij van de spelers krijgt. ‘’Zowel van de JO19 als het eerste krijg ik evenveel waardering. Ze hebben me dan nu ook bij WSC naar voren geschoven als verkiezing voor clubheld. Ik vind dat een hele eer.’’

Theo heeft zo een aantal jaar geleden geholpen bij het organiseren van een internationaal. “Ik was verantwoordelijk voor de beveiliging. Er kwamen clubs uit Denemarken, Polen en Rusland, deze hadden allemaal ook uiteraard eten en slaapplaatsen nodig. Ik had ervoor gezorgd dat ze in klaslokalen konden slapen en dat ze allemaal te eten hadden.” Aan dit toernooi deden veertien ploegen mee.

Het is uiteraard niet altijd even fijn werken. Tijdens het uitvoeren van zijn diensten voor WSC komen er nog weleens problemen om de hoek kijken. ‘’Het begint met gewoon veel rotzooi maken. Daar baal ik wel is van. Er komen ook wel is kinderen naar de club. Als wij er zijn is dat geen probleem, maar als wij weg zijn is de club dicht. Toch klimmen ze er dan weleens overheen.’’

Er zit veel tijd in de werkzaamheden die Heijmans doet voor de club. Alle dagen van de week is hij aanwezig op Sportpark Eikendonk. ‘’Het begint s’ ochtends al. Door de weeks lig ik in de middag nog even op bed, maar in het weekend dan ben ik er gewoon heel de dag.’’

Wil je meer informatie over de club WSC Waalwijk? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

In gesprek met Jeffrey Verkerk van SC Feyenoord

Vandaag spreken we met Jeffrey Verkerk, de 29-jarige keeper van SC Feyenoord. Jeffrey Verkerk heeft vroeger bij BVO’s gekeept...

Het project van DVV’09 is nu echt afgerond

Nooit eerder in de historie van de club, slaagde vierdeklasser DVV'09 erin om te promoveren. Maar als er een...

Bij Beerse Boys 8 is het altijd gezellig

Vandaag gaan we in gesprek met Sam van Overdijk van Beerse Boys 8. De 21-jarige is lid van de...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.