In gesprek met Scott Leentjes van MOC’17

Vorig jaar spraken wij al met Scott Leentjes, de 20-jarige centrale verdediger van MOC’17. Scott hoopte toen om zijn debuut te maken bij het eerste elftal van MOC’17. Hij heeft zich nu één jaar kunnen ontwikkelen en vertelt over zijn ontwikkelingen en vooruitblik.

Scott Leentjes is 20 jaar oud en woont in Bergen op Zoom. Op 4-jarige leeftijd begon de verdediger met voetballen bij vv Grenswachters, een kleine club in Putte. “Ik ben hier begonnen op 4-jarige leeftijd en heb alle elftallen doorlopen tot aan de C-elftallen (O15). Bij vv Grenswachters heb ik als klein jongetje de beker en kampioenschap gewonnen. Dat was voor mij wel een klein hoogtepuntje!”

In zijn hele carrière heeft Scott één transfer gemaakt. “Vanaf de Ctjes ben ik naar MOC’17 gegaan. In de jeugd hebben mijn vader en ik besloten om de stap te maken zodat ik op een zo hoog mogelijk niveau kon spelen in de regio. Ik heb bij MOC’17 alles doorlopen en begin nu aan mijn tweede jaar als senior. Vanaf het moment dat ik bij MOC’17 ben gaan voetballen, ben ik in een stuk hogere klassen gaan voetballen waardoor je ook tegen betere spelers moet spelen. Dit was ontzettend leerzaam en heeft mij gemaakt tot de speler die ik nu ben.

De verdediger heeft vorig seizoen al zijn debuut gemaakt bij het eerste elftal van MOC’17 en is nu een basisspeler met rugnummer 6. “Ik wil mezelf door blijven ontwikkelen zodat ik een belangrijke speler kan worden voor het team. Verder wil ik natuurlijk met het team zo snel mogelijk weer promoveren zodat we zo hoog mogelijk kunnen voetballen.” 

Vorig seizoen was Scott samen met MOC’17 gepromoveerd naar de 3e klasse en mogen zij zich nu bewijzen op een hoger niveau. De verdediger heeft er in ieder geval erg zin in. “Ik kijk erg uit naar aankomend seizoen. We mogen het gaan proberen op een hoger niveau en daarbij hebben we een nieuwe trainer waaronder ik mezelf erg hoop te kunnen ontwikkelen. We hebben een goede voorbereiding gehad met wedstrijden tegen verschillende teams en willen onze vorm doorzetten naar de competitie en de beker.” 

Verder heeft Scott nog een mooie vooruitblik op het seizoen: “Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden. We hebben zelf een talentvolle ploeg maar ook een competitie met lastige tegenstanders. We moeten dus elke wedstrijd alles geven!”.

Wij wensen Scott veel succes dit seizoen!

Klik op MOC’17 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op MOC’17 voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.