In gesprek met Ruud Verkaaik van Brederodes G1

0
154

Wat is er leuker dan in het weekend met een groep vrolijke en enthousiaste voetballers op pad gaan? Inderdaad, niks. Ruud Verkaaik prijst zich dan ook gelukkig als trainer van Brederodes G1, het seniorenteam van de G-tak binnen de club uit Vianen.

HappyPoint_desinfectie
“De betrokkenheid van de spelers en het plezier in het voetbal, dat is gewoon ongekend. Het is heel dankbaar werk”, zo vertelt Ruud Verkaaik vol trots over waarom hij het zo leuk vindt om de G1 van Brederodes te leiden. “Zij kunnen net niet mee in het reguliere voetbal, maar vinden het spelletje wel hartstikke leuk.”

De huidige G1, geuzennaam De Panters, werd dertien jaar geleden opgericht als jeugdteam en heeft net een succesvol eerste seizoen bij de senioren achter de rug. Ze werden direct kampioen in hun klasse. “Onze teammanager Frits Westervoorde heeft het team opgezet, samen met Mark de Visser. Het bestond toen uit kinderen van een jaar of 6, 7 oud, aangevuld met broertjes en zusjes. Het begon met echt de beginselen van het voetbal bij te brengen.”

Een jaar na de oprichting kwam Verkaaik bij het G-team van Brederodes terecht. Zijn zoontje Marciano is slechtziend, maar wilde wel dolgraag voetballen. “Wij woonden in Gouda, maar kregen daar van de clubs geen enkele reactie op onze mails. Marciano zat in Zeist op school met jongens die bij Brederodes voetbalden. Daar kon hij gelijk terecht, dus besloten we de afstand maar te overbruggen. Ik begon als supporterende ouder, ben later wat gaan assisteren en toen Mark stopte, heb ik het overgenomen. Samen met Frits zijn we door gaan bouwen. Inmiddels zijn de jongens van toen senioren geworden en de begeleiding van het team is uitgebreid met Pepijn Kouwenhoven als keeperstrainer. Daarnaast hebben we een jeugdploeg.”

Veel mooier nog dan de aanwas en de prestaties vindt Verkaaik de sfeer in zijn team. “Buiten het voetbal gaan ze met elkaar om als vriendengroep. Dat is heel bijzonder, zeker omdat ze niet uit dezelfde plaats komen. We hebben echt een regionaal team, met jongens uit Vianen, Nieuwegein, Veenendaal en Everdingen. De een heeft een lichamelijke beperking, de ander een verstandelijke. Ze trekken zich aan elkaar op en maken zo echt progressie. Ik vind dat een heel mooie ontwikkeling om mee te maken.”

Klik hier voor meer informatie over Brederodes
Klik hier voor meer artikelen over Brederodes