In gesprek met Roman Witting van Halsteren 1

0
180

Roman (23) heeft afgelopen zomer de transfer gemaakt van Unitas’30 naar Halsteren om daar in de hoofdklasse op zondag te gaan spelen. Hij voetbalt al vanaf zijn tiende en is begonnen aan zijn voetbal carrière bij VV DSE uit Etten-Leur en is nu voetballend bij Halsteren Zondag 1.

banner_koningsport_small_VJ

“Ik ben begonnen bij DSE in Etten-Leur waar ik 1 seizoen heb gespeeld en maakten ik de overstap naar voormalig profclub RBC Roosendaal, waar ik 2 seizoenen heb gevoetbald tot het faillissement van de club.” Toen is Roman naar de jeugd van Internos gegaan. Daar heeft hij 3 jaar gevoetbald in de jeugd en vertrok hij naar Unitas’30 waar hij nog 2 jaar in de A heeft gespeeld en zijn debuut als A junior gemaakt heeft in het 1e op zijn 18e. daarna heeft hij de overstap gemaakt naar het senioren voetbal bij Unitas, waar hij de eerste 2 jaar vaker wissel speler was dan basiskracht. Maar in zijn laatste 2 jaar vaste waarde was in de spits en in zijn eerste jaar als vaste spits 25 competitie doelpunten maakten waarmee hij 3e werd in het zilveren schoen klassement en belangrijker dat jaar werd hij kampioen in de 2e klasse met Unitas 1. Daarna nog een jaar met Unitas in de 1e klasse actief geweest maar daar maakte Corona een eind aan. Nu heeft hij de overstap gemaakt naar zondag hoofdklasser Halsteren.

Over de vraag waar de ambities van Roman liggen zei hij: “Ik wil kijken waar mijn plafond ligt en wil zo hoog mogelijk voetballen. Nu met de overstap naar Halsteren klimmen we weer 1 niveau omhoog en uiteindelijk wil ik kijken waar ik kan eindigen en hoop ik natuurlijk ooit nog een stap te maken omhoog.” Het diepste punt van de carrière van Roman omschrijft hij zelf het faillissement van RBC Roosendaal destijds toen hij daar nog speelde.

Hoogtepunt voor Roman was het seizoen dat hij met Unitas’30 kampioen werd waar hij in de wedstrijd van het kampioenschap 2 goals heeft gescoord in de 2e klasse en waar hij 3e werd in het zilveren schoen klassement met 25 competitie doelpunten.

Dit seizoen is het doel voor Roman vooral om veel te leren en zo zijn speelminuten te maken voor Halsteren. “Persoonlijk wil ik natuurlijk beter worden en mij weer een beetje verder ontwikkelen op een hoger niveau.” Naast dat Roman zijn minuten wil gaan maken wil hij ook natuurlijks doelpunten maken als spits zijnde.

Of Roman een voorbeeldvoetballer heeft? Op de vraag reageert hij: “Zlatan Ibrahimovic ben ik al jaren lang fan van, vanaf kinds eigenlijk al. Super sterk in duels en overal waar die speelt bereikt die wel weer iets. Het is een voetballer die heel bijzonder is niet alleen qua voetbalkwaliteiten maar zeker ook als persoon. Hij maakt schitterende doelpunten en heeft ook altijd schitterende interviews. Dat samen maakt het voor mij leuk om naar hem te kijken. Er zijn natuurlijk genoeg andere voetballers waar ik graag naar kijk zoals Ronaldo of Messi.”

Naast het voetballen is Roman ook vaak te vinden in de sportschool wat hij altijd leuk vindt om te doen. De meeste spelers hebben een ritueel voor de wedstrijd maar Roman zegt: “Ik heb niet echt rituelen, gewoon zorgen dat je goed ontbijt en dat je veters en scheenbeschermers goed vast zitten.” Naast voetballen heeft Roman ook een aantal jaar gekickboxt.

Nu Roman bij Halsteren is gaan voetballen stelde wij de vraag “ Ben je Lovend over een persoon binnen jullie vereniging? Daarop reageerde hij: “Ik sta natuurlijk voor een nieuwe uitdaging bij een nieuwe club en nieuwe teamgenoten dus ben ik nu lovend over iedereen. Maar het maakt het wel extra bijzonder om te voetballen met oud-profs.”

“Ik weet niet hoe het is ontstaan, maar je bent er natuurlijk al vanaf een kleine jongen mee bezig en dan bestaat er niks anders meer als een bal en dat is eigenlijk nooit veranderd.” Als je stappen kan blijven maken omhoog maakt het eigenlijk alleen maar mooier maar ook leuker om te doen net als het kampioenschap bij Unitas’30.

“Een vooruitblik is best lastig om te maken omdat ik de tegenstanders niet goed tot nauwelijks ken. Maar ik denk net als de visie bij halsteren dat we bovenin gaan meedraaien en een mooi seizoen ervan kunnen maken.” Roman wil zichzelf vooral door blijven ontwikkelen als voetballer.

klik hier voor meer artikelen over Halsteren.