In gesprek met Roel Pelders van SC Elshout

Al tien seizoenen speelt Roel Pelders met veel plezier zijn wedstrijden in SC Elshout 1. De 28-jarige verdediger geniet van de gemoedelijke sfeer op sportpark Den Donk en de eenheid binnen zijn elftal, dat louter bestaat uit Elshoutse jongens.

HappyPoint_desinfectie

Bij SC Elshout baalde iedereen enorm van de coronastop die de vierde klasse G begin oktober stillegde. “Ik kan me niet herinneren dat we eerder zo’n geweldige seizoensstart hebben gehad”, zegt Roel Pelders, die met zijn ploeg met twaalf punten uit vier duels fier aan kop gaat in de competitie. “We moeten het vanaf dit jaar doen zonder onze goede spits Thom van Delft, die de voorgaande jaren een garantie was voor veel goals”, zegt de verdediger. “Maar toch zijn we geweldig begonnen. We hebben begin december voor het eerst in twee maanden weer getraind en het kan zomaar zijn dat we na de lockdown heel anders voor de dag komen. Maar goed, onze start was in ieder geval veelbelovend.”

Tiende seizoen
Pelders is bezig aan zijn tiende seizoen in het eerste van SC Elshout. De clubman doorliep als kind de selectieteams van de dorpsclub en kwam daarna oorspronkelijk als aanvaller in de seniorenselectie terecht. “Ik stond vroeger voorin, maar zakte naarmate de jaren verstreken steeds een linie. Ik speel nu al jarenlang als laatste man en die positie vind ik ook de leukste. Vanaf die plek heb ik veel overzicht. Ik kan mijn teamgenoten coachen, gaten dichtlopen en rugdekking geven. Uiteraard wil ik de opbouw verzorgen, maar ballen wegrammen hoort er ook bij op mijn plek. Sowieso zijn wij een ploeg die tot de laatste minuut strijdt voor de winst.”

Warme dorpsclub
Pelders schat dat hij tussen de 200 en 250 ‘caps’ op zijn naam heeft staan in het blauw-witte tenue van de dorpsclub. “Ik heb de drive om elke wedstrijd alles te geven en kan echt intens genieten van het gevoel van een gewonnen wedstrijd. Mijn ploeggenoten zijn tegelijkertijd ook mijn vrienden en na een driepunter bouwen we dan ook regelmatig een mooi feestje.” Heeft hij er ooit aan gedacht om eens bij een andere club te gaan voetballen? “Geen denken aan”, zo luidt zijn snelle antwoord. “Elshout is een warme dorpsvereniging, waar ik met veel plezier kom. Ik mis het nu om gezellig een praatje te maken met Jan en alleman in de kantine en een biertje te drinken na een zwaarbevochten zege.”

Elshout speelt al jarenlang in de middenmoot van de vierde klasse. Kunnen Pelders en zijn kameraden de vliegende start doortrekken in het vervolg van de competitie? “Wie weet wordt dit wel ons seizoen”, zegt de verdediger. “Onze groep is goed op elkaar ingespeeld en iedereen kent zijn taken. Bij ons draait het om de kracht van het collectief, we werken hard voor elkaar. Voor ego’s is bij ons geen plaats. Ik heb nog nooit in de derde klasse gespeeld met SC Elshout en uiteraard zijn we wel benieuwd of we dat niveau aankunnen. Maar eerst maar eens afwachten hoe we uit de lockdown komen.”

 

Wil je meer artikelen over de club SC Elshout? Klik hier.
Wil je meer informatie over de club SC Elshout? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.