In gesprek met Robin Vleugel van VVAC

0
148

De negentienjarige verdediger uit Sliedrecht stapt in zijn eerste jaar in het seniorenvoetbal gelijk in het diepe. Na een jarenlang verblijf op Sliedrecht kiest Robin voor een nieuw avontuur bij VVAC. Hier hoopt hij ervaring op te doen in het seniorenvoetbal en zichzelf te ontwikkelen als verdediger.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

De jonge verdediger is op zijn zesde begonnen bij VV Sliedrecht, daar is hij begonnen in de F10. Zijn tweede jaar speelde hij in de F4 om vervolgens door te gaan naar de F1. Vanaf dat moment is Robin niet wegeweest uit de selectie-elftallen. Na twee jaar in de A1 gespeeld te hebben koos Robin voor een nieuw avontuur in Ottoland. De toekomst ziet hij dan ook rooskleurig in. ‘’Ik wil graag zoveel mogelijk minuten in het eerste elftal maken en mezelf bewijzen tegenover de trainer en de rest van de spelersgroep. We hebben nu twee wedstrijden in de beker gespeeld en die hebben we allebei gewonnen hebben. Dit is een prima start voor ons als elftal. Mijn hoogtepunt in het voetbal was in D1. We wonnen in één seizoen de beker en de competitie. Dit was ook de eerste keer dat ik kampioen werd. Het grootste dieptepunt was de 3-2 verloren finale in het buitenlandse toernooi in de E1.”

Als er gevraagd wordt naar een persoonlijke doel reageert Robin optimistisch. ‘’Ik wil er gewoon altijd plezier erin houden en mezelf verbeteren op het veld. Ervaring opdoen is gewoon erg belangrijk dat merk je nu goed in het senioren voetbal. Het gaat allemaal veel harder en sneller. Fysiek zijn er zeker nog stappen te maken, maar ik ben dan ook gelukkig nog jong.’’ Voetbal is zo belangrijk voor Robin. “Als je aan het voetballen bent vergeet je even alles om je heen. 90 minuten lang is er maar één doel en dat is winnen en daar ligt de pure focus. In het weekend drink ik graag een drankje met vrienden dit is ook een prima afleiding.” Naast het voetbal studeert Robin Bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Als er gevraagd wordt naar het komende seizoen blikt Robin vooruit. “Ik denk dat we met zijn alle een prima resultaat neer kunnen zetten en met een beetje geluk kunnen we bovenin meedraaien in de middenmoot.”

Klik voor hier voor meer informatie over VVAC.
Klik hier meer artikelen over VVAC.