In gesprek met Robin Rosenbrand van V.V. N.E.O. ‘25

Robin Rosenbrand is toen hij vijf jaar was begonnen met voetballen bij NEO ’25. Hij houdt erg van het spelletje en de gezelligheid er omheen. De derde helft kan daarom ook zeker niet ontbreken. Hij heeft nog veel ambities en kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst met zijn team.

HappyPoint_desinfectieRobin is een sportief ingesteld persoon. Heel de jeugd heeft hij doorlopen bij NEO ’25. Ondertussen is hij alweer voor het vierde seizoen een vaste speler binnen de selectie. Robin is woonachtig in Sprang-Capelle en is afgestudeerd als sport en bewegings- leider/coördinator. Momenteel is hij werkzaam op het hoofdkantoor van De Mandemakers Groep waar hij nu al anderhalf jaar werkzaam is. “Hier heb ik me kunnen verdiepen in de wereld van De Mandemakers Groep en ben hier momenteel werkzaam als orderverwerker van de keukens. Naast het voetbal en werk ben ik in de weekenden graag met vrienden om een drankje te doen en wat lekkers te eten. Ook houd ik ervan om voetbal te kijken.”

Rosenbrand heeft in de jeugd vooral als middenvelder mogen spelen. “Één seizoen heb ik ook als centrale verdediger gefunctioneerd, dit was toevallig onder dezelfde trainer als mijn huidige trainer nu bij het eerste elftal. We speelden toen in de eerste klasse van de jeugdafdeling. In mijn jeugdperiode hadden we een geweldige lichting met talentvolle spelers en heb ik vele kampioenschappen mogen meemaken. Het was nogal eens feest laten we maar zeggen. Wat misschien wel het mooiste was, was om de Brabantse beker te winnen in de A-jeugd. Als aanvoerder mocht ik de beker in ontvangst nemen, een geweldige ervaring.  Aangezien er bij het eerste elftal veel ervaren jongens op mijn positie spelen, kreeg ik in de beginfase van de hoofdmacht weinig speeltijd en was het lastig om een basisplaats te veroveren. Ik heb echt veel trainingsarbeid moeten verrichten en moeten knokken. Maar na een aantal goede invalbeurten was de trainer definitief overtuigd en mocht ik op het middenveld mijn kwaliteiten laten zien.” Wat hem altijd bij zal blijven is zijn goal tijdens de derby tegen SV Capelle. Als kleine jongen kwam hij veel bij deze club en zijn vader heeft hier altijd mogen spelen. Dit is voor hem een echt hoogtepunt in zijn voetbalcarrière en kijkt hier met een glimlach op terug.

Voetbal is voor de 22-jarige controlerende middenvelder erg belangrijk. “Aangezien je het gevoel hebt dat je het ook voor een club en vele mensen doet die van de club houden en waar hun hart bij ligt. Je wilt de supporters een blij gevoel geven door goede wedstrijden te spelen en te winnen. Natuurlijk speelt de derde helft ook een belangrijke rol. Gezellig met een drankje en muziekje lekker nagenieten van een heerlijke energie volle middag. Even kletsen met een fanatieke supporter, even babbelen met de harde kern, gezelligheid kent dan geen tijd.  Je komt natuurlijk ook drie keer in de week met een groep samen waarmee je een band opbouwt om uiteindelijk wekelijks te kunnen winnen. Ook is voetbal natuurlijk een uitlaatklep, twee keer in de week trainen en een wedstrijd na een week werken.”

“NEO ’25 is een warme club met veel vrijwilligers” vertelt Robin. “Ik waardeer al deze vrijwilligers; de mensen achter de bar die voor de drankjes zorgen tot het onderhoudsteam welke zorgen voor de netheid van het park en de velden. Gelijktijdig benoem ik onze vele supporters. Jong en oud, wekelijks staan zij langs de lijn om ons een duwtje in de rug te geven, dit voelt geweldig. Ook ben ik lovend over de technische staf van het team. Van de hoofdtrainer tot aan de vlagger is het een goed geheel.”

Tenslotte praten we met de fanatiekeling over de toekomst en zijn ambities binnen het voetballen. “Ik wil met NEO ’25 op korte termijn minimaal een periodetitel veroveren. We hebben nu een goed, sterk en stabiel team. Een goede mix van jong en oud, en van ervaring en talent. Op iedere positie en de reservebank, hebben we een diversiteit aan spelers met een goede balans. Als ik verder kijk is de ambitie om te promoveren naar de tweede klasse met NEO’25, dit zou me heel gaaf lijken. Ik denk dat als we een paar jaar verder zijn met dit team hier zeker kans op hebben.” Robin hoopt als ze weer mogen voetballen, dat ze de goede lijn van de afgelopen wedstrijden kunnen doorzetten. “We hebben een sterk team met veel kwaliteit. Een goede mix van jong en oud, ervaring en talent. Als iedereen fit blijft kan de technische staf wekelijks kiezen uit een goede mix van ruim 16 spelers met diverse kwaliteiten. Ik verwacht dat we met deze selectie voor elk team een geduchte tegenstander zullen zijn en dat met een juiste stemming en focus we ver kunnen komen.”

Bron foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy

Klik hier voor meer artikelen over NEO’25.
Klik hier voor meer informatie over NEO’25.

 

 

 

 

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.