In gesprek met Remco Buist van RVVH

0
268

Remco Buist is afgelopen november 33 geworden. De routinier speelt zijn minuten voornamelijk op het middenveld of in de spits. De wedstrijden die hij gespeeld heeft zijn onder te verdelen bij SV Bolnes, SteDoCo, Heinenoord en RVVH. In 28 jaar heeft Buist de nodige minuten achter zijn naam weten te zetten. Wie weet hoeveel daar nog bij gaan komen.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

De docent begon zijn carrière bij SV Bolnes op vijfjarige leeftijd. Na alle jeugdteams doorlopen te hebben, was het tijd voor het echte werk. ‘’Op mijn achttiende mocht ik mijn debuut maken voor het eerste. Wij speelden toen in de vierde klasse, maar wisten hier niet in te blijven. De club besloot om andere mensen aan te stellen op diverse functies, waardoor er aan een wederopstanding gewerkt kon worden. Door twee kampioenschappen en twee promoties via nacompetities wisten wij ons weer op niveau te brengen. Het jaar dat wij tweede klasse speelden, maakte ik de keuze om de stap naar RVVH te maken. In mijn laatste wedstrijd voor Bolnes promoveerden wij via de nacompetitie naar de eerste klasse. Een mooiere afscheidswedstrijd had ik niet kunnen hebben.’’

Bij RVVH werd het eerste seizoen gelijk gepromoveerd via de nacompetitie, iets waar Remco ondertussen een soort patent op heeft zo lijkt het. Een drieluik met Spijkenisse en Quick Boys werd doorstaan, waarna via een overwinning over twee ontmoetingen tegen ACV de finale werd bereikt. Daarin was RVVH te sterk voor HOEK. Het eerste jaar in de Topklasse was niet wat hij ervan had gehoopt, want het seizoen erop werd handhaving niet bewerkstelligd. Een transfer naar SteDoCo werd dat wel. ‘’Zij speelden toen in de ‘nieuwe’ derde divisie. Wij degradeerden direct naar de hoofdklasse, maar dit was van korte duur. Na het winnen van de nacompetitie mochten wij weer uitkomen in de derde divisie. Door de geboorte van mijn tweede dochter wilde ik iets dichter bij huis voetballen. Een avontuur bij Heinenoord was daar erg geschikt voor, maar na twee seizoen besloot ik om terug te keren bij RVVH.’’

Alleen Remco zou eventueel kunnen weten hoelang er nog gevoetbald gaat worden. Als het aan hem ligt, gaat hij nog wel even door. ‘’Door al het gedoe rondom corona, waardoor de competitie meerdere malen is stilgelegd, heb ik gemerkt hoe erg ik het voetbal mis als het er niet is. Ik zit hier perfect op mijn plek bij RVVH en ik heb zeker de ambitie om nog een tijdje door te gaan! Het ging dit seizoen nog niet even vlekkeloos voor mij, want ik raakte in de tweede wedstrijd geblesseerd aan mijn sleutelbeen. Ik had deze gebroken bij een vervelende val en ik moest noodgedwongen een aantal weken toekijken. Als team gaat het zeker wel voor de wind. Wij pakken de eerste periode op het moment dat Nieuwenhoorn hun inhaalwedstrijd niet met vijf doelpunten verschil weet te winnen.’’

De ervaren Buist heeft als afsluiter nog een goed woordje over voor bepaalde mensen binnen de vereniging. ‘’Ik heb heel veel waardering voor de teamleiders. Zij zorgen altijd dat alles tot in de puntjes geregeld is en dat het ons aan niks ontbreekt. Alles ligt altijd voor ons klaar en daar horen Ger Bos, Han van Loon en Frans Schouten lof voor te krijgen.’’

Fotografie: Roelie ‘t Jong

Voor meer informatie over RVVH, klik hier.
Meer artikelen lezen over RVVH, klik hier.