In gesprek met Rean van der Schoot van SVW

0
266

Rean van der Schoot (38) is hoofd jeugdopleiding en trainer in opleiding bij GVV SVW. Hij heeft twee kinderen, een zoon van 11 jaar en een dochter van 9 jaar, Finn en Tess. Zij spelen ook allebei met SVW. Finn ging vijf jaar geleden voetballen bij SVW, waarna Rean ook in aanraking kwam met de club. Toen was de club nog groeiende en zoekend naar nog meer hulp. Rean heeft met een aantal ouders geholpen bij de club.

HappyPoint_desinfectie

Ook als speler heeft Rean een verleden bij SVW. “Op mijn negende ben ik begonnen als speler bij SVW. De jeugdopleiding heb ik tot mijn 15e vol kunnen houden. Daarna lonkte het geld van het vakkenvullen en had ik een korte periode andere interesses. Later ben ik wel weer begonnen met voetballen en had ik gekozen voor de combinatie van het veld en zaalvoetbal. Mijn passie heeft echter altijd in het trainen van de jeugd gelegen. Op mijn 14e trainde ik al de jeugd van SVW. Op mijn 21e  ben ik verhuisd naar het Brabantse dorpje Andel. Daar heb ik vervolgens ervoor gekozen om jeugdtrainer te worden. Bij de lokale VV Sparta’30 ben ik een jaar of vijf trainer geweest. Na een jaar of tien mistten we Gorinchem enorm en zijn we weer terugverhuisd. Finn was toen ongeveer vijf en toen zijn we eigenlijk weer direct lid geworden van SVW. De cirkel was weer rond zeg maar”.

Het is duidelijk dat Rean vooruit wilt blijven gaan met SVW. “Als het gaat over SVW, dan zie ik een rijke toekomst voor de club. De club heeft te maken met een enorme groei. Veel toevloeiing van jeugd aan de onderkant en we zien een explosieve groei van het aantal leden in het damesvoetbal. Ik zou graag met ons team van vrijwilligers ervoor willen zorgen dat SVW een goede organisatiestructuur behoudt. Dat we hierdoor de rust kunnen bewaren en kunnen zorgen voor een goede sfeer binnen onze vereniging. Hoe het dit seizoen gaat? Daar kan ik kort en krachtig over zijn. De club staat als een huis, we hebben veel enthousiaste vrijwilligers en veel nieuwe teams. SVW is er klaar voor om er wederom een mooi en sportief seizoen van te maken. Nu nog voetballen. We snakken echt naar wedstrijdritme”.

Elke voetballer maakt hoogte en diepte punten mee in zijn carrière. “Als trainer van het team van Finn was het behalen van het eerste kampioenschap erg speciaal. Na drie keer tweede in een competitie te zijn geëindigd, was de ontlading en de bekroning des te groter om de competitie dan wel een keer te winnen. We speelden vaak goed en verzorgd voetbal, maar dat konden we nu juist niet laten zien in de wedstrijden dat de prijzen verdeeld moesten gaan worden. Hele zwaarmoedige dieptepunten heb ik gelukkig nog niet bij onze vereniging meegemaakt. Wat me wel altijd bezighoudt, zijn de emoties die langs de lijn kunnen oplopen. Op zaterdagmorgen kom ik persoonlijk naar het veld om te genieten van elkaar, het spelletje en de frisse buitenlucht. Helaas stapt niet iedereen met dezelfde gedachten uit bed. Het maakt me soms verdrietig als er een incident plaats vindt en dat een persoon ervoor kiest om uit zijn of haar stekker te gaan. Zonde van de energie en zonde van de sfeer. Ik ga daar nooit aan wennen”.

Piet Schouten word heel erg gewaardeerd door Rean.” Ik kan over heel veel mensen binnen SVW iets lovend zeggen, maar persoonlijk wil ik echt iets oprechts zeggen over Piet Schouten. Ik ken Piet al ruim 25 jaar en ik weet niet beter dat Piet al 25 jaar de regelneef van de jeugd is. Piet regelt heel veel voor de jeugd. Iedereen hangt aan Piet. Hij heeft functies als voorzitter van de jeugd, wedstrijdsecretaris, directeur van de commissiekamer, vraagbaak, vaderlijke arm en nog veel meer. Die man doet zoveel voor de club. Vaak gebeuren zijn onderschatte taken in de schaduw van de club. Het is niet altijd het werk wat opvalt of waar men simpelweg over nadenkt. Nu ik steeds meer taken van Piet mag overnemen, besef ik me steeds meer wat Piet voor de club heeft gedaan en nog steeds doet”.

Rean houd van het spelletje, dat is wel duidelijk. “Voetbal staat voor mij voor een spelletje waar iedereen zijn voldoening uit kan halen. Eenieder vanuit zijn eigen beleving en talent. Ik kom persoonlijk voor veel plezier, zowel op het veld als achter de boarding. Het samenzijn, de teamprestaties, de sfeer in de kantine, dat is waar je het voor doet. Graag wil ik nog jarenlang samen met de mensen binnen SVW voor de vereniging gaan. En daar hebben we een mooi motto voor: #samenmakenwijsvw”.

Meer informatie over SVW? Klik hier
Klik hier voor een ander artikel over SVW